L’Acadèmia Tastavins vol estendre la ‘Nit de Vins’ a tot Catalunya

30/03/2010 - 16:52h

El Consell d’Alcaldes va celebrar sessió plenària dijous on, com a punt important, cal destacar la intervenció del president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, Joan Tarrada, sobre la ‘Nit de Vins’. Tarrada va explicar com l’Acadèmia vol estendre l’exitosa experiència de la festa celebrada a Cal Figarot de Vilafranca a tots els municipis catalans, de manera que cada poble s’hauria de reservar una nit de la seva festa major (o celebració local) per fer una ‘Nit de Vins’ on només es serveixin vins i caves, juntametn amb aigües, refrescos i menjar.

Aquesta proposta vol afavorir la cultura dels vins i caves en el sentit més ampli com ara en el coneixement de les varietats, consum moderat d’alcohol, promoció dels productes autòctons, preu just de venda del raïm,etc.
En el consell d’alcaldes també es va informar sobre l’aprovació del Pla Territorial Metropolità de Barcelona i la integració del Pla Director Territorial de l’Alt Penedès, tal com va ser aprovat inicialment i, en el torn d’informacions de la Presidència, Olivella va exposar la línia extraordinària d’ajuts de la Generalitat per atendre les despeses dels ajuntaments derivades de les nevades. També va explicar que els particulars poden adreçar-se a l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor si volen fer reclamacions relacionades amb les nevades a les empreses de subministraments o a les asseguradores.

També et pot interessar

Comentaris