La construcció de dues rotondes a l’N-340, en marxa aquest mes

alt
29/03/2010 - 16:38h

En pocs dies començarà a ser una realitat una de les demandes més històriques dels municipis de Sant Cugat Segarrigues, Olèrdola i Avinyonet i, per extensió, de l’Alt Penedès. Es tracta de l’inici de les obres de dues rotondes a l’N-340. La primera es situarà a l’entrada del polígon de Sant Pere Molanta i la segona a la connexió amb la carretera BV 2415, que enllaça la carretera nacional 340 fins a Olivella, passant per Sant Pere Molanta, l’Arboçar i Can Trabal. Aquesta segona rotonda es construirà en terrenys que pertanyen al terme municipal de Sant Cugat de Sesgarrigues.
Les obres començaran durant aquest mes d’abril i tot que no se sap quan acabaran, els representants dels ajuntaments afectats creuen que els treballs duraran aproximadament un any perquè són unes zones on les obres s’han d’anar combinant amb el pas molt fluïd de vehicles.

Reivindicació històrica

Per explicar més detalls, els alcaldes dels municipis afectats s’han reunit amb els mitjans de comunicació a pocs metres d’on hi haurà la primera rotonda.  L’alcaldessa de Sant Cugat, Rosa Escala, ha explicat com demanen aquestes rotondes des de principis de l’any 2004 i com han lluitat per aconseguir-ho, tot i que el projecte ha estat molt de temps encallat a Madrid.

Per part de l’ajuntament d’Olèrdola, el seu alcalde, Josep Tort, va voler deixar palès que la reivindicació era històrica i que la rotonda a l’entrada del polígon dóna una solució molt positiva sobretot pel que fa a l’accés a Sant Pere Molanta i Can Trabal, indret on es produien molts accidents. “A més a més també comportarà un impuls econòmic pel polígon perquè a hores d’ara l’entrada no és gens fàcil”, apunta Tort.

L’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, va destacar sobretot el treball conjunt entre els ajuntaments penedesencs. “Tot i que a Avinyonet no ens afecta de manera directa, sí que ho fa de manera indirecta i per això sempre hem tingut clar que calia lluitar per aquestes rotondes”, manifesta de la Cruz. Per l’alcalde d’Avinyonet els grans beneficis que comportaran les rotondes seran, sobretot, més seguretat i dotar al trànsit de més fluïdesa.
El president de la UEP, Albert Calzada, ha recordat que l’entitat feia 10 anys que reclamava aquestes rotondes i que finalment la unió entre ajuntaments i empresaris ha finalitzat amb èxit. “Només falta esperar que comencin les obres i que no s’eternitzin”, ha comentat Calzada.

També et pot interessar

Comentaris