El regidor Carles Rion porta ERC de Calafell als Jutjats

alt
25/03/2010 - 18:01h

El regidor Carles Rion, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les últimes municipals, pensa seguir en el seu lloc treballant per Calafell, tot i que el seu partit li hagi reclamat l’acta de regidor i hagi avançat que ja estava expulsat. Rion ha interposat als Jutjats del Vendrell una denúncia penal contra el partit republicà a Calafell. El motiu són uns presumptes delictes de coacció i no descarta interposar també una demanda per difamació contra l’actual candidat a l’alcaldia i secretari de la secció local, Lluís Sant, que després del ple del dia 10 de març passat, va dir sentir-se indignat perquè, segons ell, Rion va titllar d’immadurs els veïns de Segur.
Carles Rion ha assegurat que oficialment no havia rebut cap notificació dels dirigents del partit. Rion ha afegit: “denuncio el tracte que estic rebent com a càrrec local ja que les actes de regidor les donen i les treuen les urnes, és a dir, les eleccions, no pas les maniobres dels partits polítics”. Rion ha mostrat el carnet de militant d’ERC i ha assegurat que continua sent militant d’ERC i membre del Grup Municipal a l’Ajuntament de Calafell, tot i que s’hagi dit que aquest grup ha estat dissolt.
ERC diu que Rion menteix
Arran d’aquestes declaracions de Rion, el president de la secció local, Jacob Balaguer ha dit categòricament que “Rion menteix”.
Atès que Rion diu que no té constància de la seva expulsió del partit i que continua formant part del Grup Municipal d’ERC, la secció local d’ERC ha tramès al 3d8 una còpia de la carta que la direcció d’ERC ha fet arribar a l’alcalde de Calafell, el socialista Jordi Sánchez, i al mateix Carles Rion. En la carta diu que “per desavinences polítiques entre l’entitat política ERC i el regidor Carles Rion i Tetas, aquest grup ha acordat expulsar el regidor com a membre del Grup Municipal Esquerra-AM”.
La carta que té el 3d8 acaba dient que “d’acord amb l’article 50 del Decret 2/2003 i l’article 73.3 de la Llei 7/1985 del 2 d’abril, es procedeix a dissoldre el grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Calafell”.

També et pot interessar

Comentaris