La Farinera tanca a Vilafranca i ja treballa als Monjos

alt
19/03/2010 - 09:09h

La Farinera Vilafranquina va aturar dissabte definitivament la seva activitat al centre de Vilafranca i ja ha traslladat la seva producció a una gran nau que té al polígon dels Monjos.  La voluntat d’aquest trasllat ja es va anunciar fa més de dos anys, però els moviments reals no s’han produït fins fa uns dies.  I és que la Farinera Vilafranquina es va comprometre el 2002 a marxar del centre de Vilafranca en un màxim de sis anys, en virtut d’un acord amb l’Ajuntament que s’emmarcava en la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).
Nova planta
La nova planta dels Monjos té una superfície de més de 25.200 metres quadrats dels quals només s’ha edificat poc més de la meitat.  A banda del mateix edifici de la farinera, també hi ha sitges d’emmagatzemar blat, sitges de condicionament de blat, sitges de barreja i càrrega a doll de productes acabats, sitges d’empaquetatge de productes acabats, serveis generals i una nau d’envasat, assecat i magatzem. Tot plegat s’estableix en un pressupost de més d’1,8 milions d’euros.

Calendari
Així les activitats de la Farinera al centre de Vilafranca ja han cessat i fins a finals d’abril es procedirà a desmuntar tota la maquinària i el seu trasllat definitiu cap als Monjos, per tal de deixar lliure les instal·lacions vilafranquines.
Tal i com el mateix regidor d’Urbanisme, Aureli Ruiz, ha confirmat està previst que en aquest espai hi vagin pisos i locals comercials.
Concretament al novembre del 2007 el 3d8 va avançar que la immobiliària CIPSA va ser la que va adquirir els terrenys de la Farinera Vilafranquina per tal de construir un mínim de 50 pisos al centre de Vilafranca.
Així l’empresa farinera es va vendre els 2.000 metres quadrats que té entre els carrers Santa Clara i Dos de Maig a aquesta promotora immobiliària barcelonina, que farà un mínim de cinquanta habitatges a la façana dels carrers Dos de Maig i Santa Clara.

Canvi per millorar
El 2007 la empresa no va voler avançar res més del projecte i en l’actualitat ha estat impossible contactar amb la corporació per tal que faciliti més detalls de la promoció. L’empresa va tancar fa uns mesos una oficina de promoció i venda que tenia a la cantonada entre els carrers General Cortijo i Amàlia Soler de Vilafranca.
Per Aureli Ruiz aquest trasllat de la farinera als Monjos serà una millora pel centre de Vilafranca ja que, segons el regidor, és una activitat que provocava certs problemes de trànsit de camions en una zona que ha de ser comercial.
Des del govern també s’apunta que finalment es veurà completa una de les demandes dels veïns com és el trasllat d’aquesta activitat. “Ara però quedarà pendent el tema de recular els habitatges que ara sobresurten i que perjudiquen el fet d’aconseguir disposar d’una avinguda important en aquella zona”, afirma Ruiz.
Val a dir que a més de la voluntat dels veïns, d’aquesta manera també es dóna resposta a la voluntat que ha tingut sempre el govern de Vilafranca de posar fi a la presència d’indústries dins del nucli urbà.
Així, en aquest negociat, també s’hi van incloure en el seu moment el solar de la fàbrica de pinsos Cia, on s’hi han fet pisos de protecció oficial, i l’empresa JB Berger, al carrer Pere Alegret, l’edifici de la qual es va cedir a l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris