Soler admet irregularitats amb les hores extres del 2007 però defensa Muñoz

18/03/2010 - 17:45h

L’alcalde de Subirats, Antoni Soler, ha sortit al pas aquesta setmana de la informació apareguda en la passada edició del 3d8 on es feia referència a les acusacions que el regidor subiratenc Llorenç Romero va fer fa uns mesos sobre les suposades irregularitats comeses pel també regidor Xavier Muñoz amb la signatura d’una gran quantitat d’hores extres d’una treballadora del consistori.
Soler ha admès que a l’any 2007 la treballadora a la qual feia referència Romero “va fer més hores extraordinàries de les permeses”, perquè va acceptar “durant un temps” fer tasques de tècnica de cultura, “a més de la seva feina habitual”. Segons l’alcalde, aquesta persona va col·laborar en la organització de diferents iniciatives a Subirats, una tasca que va dur a terme “durant les vacances” i que va estalviar al consistori “posar suplents”.
Antoni Soler ha volgut deixar clar, però, que totes les hores extres o gratificacions que es van fer al 2007 “estan aprovades per Junta de govern, són públiques i es passen a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament”, i que en el període comprès entre el 2008 i el 2009, “i davant la necessitat de seguir organitzant les tasques ja encetades”, ja es va corregir l’enfocament “fent menys hores extraordinàries”.
L’alcalde ha desmentit que fossin 14.000 euros els que vagi cobrar la treballadora del consistori, tal i com deia Llorenç Romero a la seva carta, dient que la major part de les tasques realitzades “estaven subvencionades per la Diputació”, i només als anys 2008 i 2009 es van aconseguir “més de 11.500 euros, sense comptar les d’altres organismes”.
També ha dit que per haver dut a terme totes les tasques que va fer la treballadora s’haurien d’haver contractat dos tècnics, un de cultura i un de turisme, i tenint en compte que cobren “una mitjana de 700 euros per 40 hores de jornada”, “hagués suposat un gran cost pel municipi”.
Antoni Soler ha reconegut que “per culpa meva” no es van posar les feines realitzades dins les retribucions, deixant clar que no hi ha hagut “tracte de favor” cap a la treballadora.

També et pot interessar

Comentaris