27 accions en la nova oferta formativa de la Fassina per a persones en atur

18/03/2010 - 15:58h

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha aprovat recentment l’oferta formativa d’enguany adreçada a persones en atur, que ha presentat el Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret de l’Ajuntament de Vilafranca. La formació que s’oferirà des de la Fassina engloba vint-i-set accions formatives les quals corresponen a nou plans formatius diferents. Aquestes accions formatives es desenvoluparan en dos períodes, el primer de març a juliol i el segon de setembre a desembre i s’inclouen en el conjunt de mesures anti-crisi que impulsa l’Ajuntament.
Les àrees professionals a les quals fan referència els cursos són les següents: administració i gestió, restauració, electricitat, sociocultural, cures auxiliars, activitats esportives i del benestar físic, informàtica i comunicacions, assistència social i energies renovables.

Administració i gestió: es realitzaran quatre accions d’aquest àrea professional: programes de gestió financera comptable (ContaPlus), gestió de nòmines (NominaPlus) i seguretat social i programes de gestió comercial (FacturaPlus).

Restauració: es realitzaran cinc accions diferenciades en dos àmbits, ajudant/a de cuina i sommelier.

Electricitat: es realitzaran dues accions d’aquesta àrea professional, que treballarà els continguts professionals de l’electricista d’edificis, muntatge, instal·lació, manteniment i reparació de quadres elèctrics automatismes i el cablejat intern.

Sociocultural: es realitzarà el curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, de l’àrea d’atenció a les persones.

Cures auxiliars: es realitzaran dues accions formatives. Aquest àmbit va dirigit a les persones que vulguin treballar en l’àmbit sanitari, atenció a les persones malaltes d’Alzheimer o bé de zelador sanitari.

Activitats esportives i del benestar físic: es realitzarà el curs de socorrista aquàtic.

Informàtica i comunicacions: es realitzaran dues accions formatives amb l’objectiu d’apropar les noves tecnologies a les persones que vulguin iniciar-se i reforçar el seu nivell en el programa informàtic Excel.

Atenció Sociosanitària a persones al domicili: es realitzaran tres accions d’aquesta àrea i van dirigides a persones que vulguin treballar en l’àmbit a l’atenció de persones dependents.

Energies renovables: es realitzaran set accions diferenciades en dos àmbits, energia solar fotovoltaica i energia solar tèrmica.

Les especialitats d’Atenció Sociosanitària a Persones al Domicili i d’Energies Renovables pertanyen a Certificats de Professionalitat. Aquest certificats són un document acreditatiu de la competència adquirida per la via de la formació professional ocupacional, gestionada pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Per poder obtenir un Certificat de Professionalitat s’han d’haver realitzat totes les accions formatives que preveu cada certificat.

Aquestes dues especialitats s’estan duent a terme a la Fassina des del curs 2009, quan el centre Francesc Layret va rebre la homologació d’aquestes per part del Servei d’Ocupació de Catalunya. Totes les accions formatives que formen part d’aquesta oferta 2010, són teoricopràctiques i es desenvolupen en les diferents instal·lacions, aules i tallers del centre, les quals estan adequades per poder realitzar cada especialitat formativa.

Per altra banda, les accions formatives ofereixen una formació específica per a les persones que volen millorar el seu currículum i a la vegada millorar les seves possibilitats en la recerca de feina. Els cursos s’adrecen prioritàriament a persones en situació d’atur, però que també admetran la participació de treballadors/es en actiu.

Les línies de formació professional ocupacional que es desenvolupen a la Fassina, mitjançant el Centre de Formació Francesc Layret, constitueixen un servei professional atès per tècnics/ques especialistes en la gestió de programes i accions de formació i d’ocupació. Aquestes línies van obtenir des de 2002, la Certificació ISO 9001:2000, que acredita la qualitat dels processos.

Les persones interessades poden demanar informació a les dependències del mateix centre la Fassina ( av. Catalunya 22) o al Servei d’Orientació i Inserció Professional – SOIP- (plaça del Penedès 4, baixos). La informació de la programació també es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Vilafranca: http://www.vilafranca.cat/html/treball/layret/oferta_layret.html.

També et pot interessar

Comentaris