La PVP engega una campanya perquè s’aprovi urgentment la Vegueria del Penedès

16/03/2010 - 08:51h

La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP), defensora de la creació de la vegueria Penedès, va presentar dilluns una campanya perquè es creï ‘urgentment’ la vuitena vegueria, la del Penedès. Sota el lema ‘Vegueria Penedès, ara’ s’enviarà una declaració a tots els regidors dels ajuntaments de les quatre comarques afectades –Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf- perquè puguin signar-la i donar el seu suport explícit a la creació de la vegueria Penedès el més aviat possible. A més, enviaran les signatures al president del Parlament, Ernest Benach. Segons el president de la PVP, Fèlix Simon, cal aconseguir que ERC ‘acabi votant a favor’, ja que ja CiU i PP ja han expressat el seu suport explícit.  La PVP ha mostrat el seu ‘desacord’ en la presentació d’una esmena a la totalitat de la llei de vegueries per part de CiU i PP el passat 11 de març i ha ‘celebrat’ que la llei pugui tirar endavant.
Per al president de la PVP ara és l’hora de tirar endavant la vegueria Penedès, ja que és la solució més rendible i econòmica. Segons Simon, al Penedès hi ha més de 42.000 aturats i ‘no podem perdre ni temps ni recursos per discussions com aquesta’.
La Plataforma ha expressat que el seu objectiu és aconseguir que ERC acabi votant a favor de l’esmena parcial que presentaran CiU i PP perquè l’article 9 de la llei de vegueries inclogui la del Penedès.
Simon diu que han aportat ‘nous arguments’ a ERC perquè ‘s’adonin que han d’acabar-se sumant a la vegueria’ tal com van fer amb l’àmbit de planificació territorial. La PVP s’ha mostrat optimista expressant que, ‘si tot va bé’ i en el moment en què s’hagi de votar la llei, l’àmbit de planificació territorial ja estigui aprovat, ‘ningú podrà negar la vegueria’.
Sergi Marín, membre de la PVP, ha mantingut que des de la plataforma han de continuar ‘fidelitzant’ els recolzaments ‘explícits’ com són el de CiU i PP i han de treballar amb ERC per ‘generar confiança’ i ‘vèncer les resistències’ dels ‘socis de govern d’ERC’.
A banda de la modificació de l’article 9, la PVP també ha expressat que s’haurien de modificar altres punts del redactat de la llei, ja que el projecte actual és ‘infumable’.

També et pot interessar

Comentaris