L’Ajuntament de Calafell aprova l’agermanament amb Vielha e Mijaran

alt
15/03/2010 - 17:34h

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat l’expedient d’agermanament amb l’Ajuntament de Vielha e Mijaran. A tal fi s’ha aprovat declarar la voluntat d’agermanament i constituir un comitè d’agermanament, amb la funció principal de realitzar totsels actes necessaris perquè l’agermanament sigui efectiu. Aquest comitè estarà presidit per l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, i comptarà amb el següents vocals: el portaveu dels grups polítics municipals i tres veïns del municipi. Aquests seran nomenats amb posterioritat.
Per part de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran s’han desplaçat aquest dilluns a Calafell i han assistit al ple del consistori el seu alcalde, Pau Perdices, i el tinent d’alcalde Josep Calbetó. També han assistit els dos membres de la comissió d’agermanament, José Luis Garcia i José Solà.
L’alcalde de Calafell ha subratllat que Calafell comparteix amb Vielha “arguments com la cultura, el turisme, la gastronomia i la natura, però per damunt de tot una relació de molts anys de visites mútues, de calafellencs que anem a fruir del Pirineu i d’aranesos que vénen a gaudir del mar”.
L’alcalde calafellenc també ha destacat que a partir d’ara “s’obre una etapa molt rica per ambdues poblacions, que comportarà que molta gent se’n beneficiarà” i ha volgut subratllar especialment el lligam del turisme de qualitat que uneix Calafell i Vielha e Mijaran.
Per la seva part, l’alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, ha afirmat que Calafell “és la platja de referència” per a Vielha i ha destacat el paper jugat per la família Solà en els inicis dels lligams entre ambdues comunitats.
Un elevat nombre d’entitats cíviques de Calafell han estat presents en el ple d’agermanament, fet que ha estat subratllat per l’alcalde de Vielha e Mijaran, entitats que participaran els les activitats que en el futur es vagin desenvolupant entre les dues localitats.
Després de la sessió plenària, la comitiva ha visitat la Ciutadella ibèrica de Calafell i posteriorment s’ha celebrat un dinar.
L’Ajuntament de Vielha e Mijaran havia aprovat en una sessió plenària celebrada el 27 de gener passat declarar la voluntat d’agermanament amb Calafell. La proposta d’agermanament va sorgir elmarç de 2009.
L’alcalde de Vielha e Mijaran d’aleshores, Josep Calbetó Giménez, va proposar llavors al seu homònim de Calafell, Jordi Sánchez, un agermanament entre els dos municipis. La proposta va sorgir durant la visita que l’alcalde de la capital de l’Aran va fer a l’Ajuntament de Calafell.
Entre les accions que es pretenen dur a terme figuren intercanvis escolars, amb estades d’esquí per als infants calafellencs i estades d’esports nàutics per als infants aranesos. També es contempla la creació d’uns paquets turístics per fomentar els viatges dels habitants de cada municipi a l’altre.
En l’actualitat, Calafell està agermanada amb el municipi francès de Larmor-Plage, amb qui comparteix diferents tradicions nàutiques. Vielha e Mijaran té com a pobles germans Sent Girond i Saint Gaudens.

També et pot interessar

Comentaris