Calafell celebra aquest diumenge la IX Xatonada Popular

05/03/2010 - 10:00h

Calafell celebra aquest diumenge la novena edició de la Xatonada Popular, una festa que tindrà lloc durant tot el matí a la Plaça del Port de Segur de Calafell. L’aspecte important que continua en aquesta novena edició han estat els cursos d’elaboració de xató que s’han impartit en les jornades prèvies a les escoles del municipi. Els alumnes que segueixin aquests cursos seran els responsable de mostrar tot el que han après d’aquesta tradicional recepta gastronòmica del Penedès en l’exhibició que se celebrarà a partir de les 12 del migdia.
Després de l’exhibició escolar, es realitzarà l’entrega de diplomes a tots els participants on acte seguit començarà la degustació de xató, que elaboraran cinc restaurants del municipi que formen part de La Ruta del Xató. El Patronat Municipal de Turisme posarà a la venda mil cent racions de xató i el preu del tiquet serà de 7 euros, que inclourà la ració de xató, pa i vi del Penedès.
El Patronat Municipal de Turisme de Calafell ha destacat també que durant tota la jornada se celebrarà una petita fira d’alimentació artesana a càrrec del col·lectiu “El petit artesà” i artesans de Calafell, on tothom que ho desitgi podrà adquirir productes típicament catalans com els embotits de la Plana de Vic, les coques de Perafita o els formatges i mel del Pla de l’Estany entre d’altres.
També es durà a terme per primer any una trobada d’intercanvi de plaques de cava.
Calafell organitza la Xatonada Popular des de l’any 2002, quan es va incorporar a la Ruta del Xató. Enguany participen un total d’onze restaurants calafellencs. La Xatonada Popular és organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Calafell i col·laboren el col·lectiu de dinamització de gent gran “Posa-hi Oli”, l’Ajuntament de Calafell i el Port Segur-Calafell.

També et pot interessar

Comentaris