La Generalitat aprova la construcció del nou institut de Segur de Calafell

05/03/2010 - 09:34h

El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat la construcció de l’edifici definitiu de l’IES Segur de Calafell per un import de 6.951.781 euros. El nou equipament tindrà una capacitat per 480 alumnes i substituirà l’emplaçament provisional actual. L’espai es troba al carrer Brasil. L’alcalde, Jordi Sánchez, ha volgut subratllar que “es tracta d’una de les inversions més destacades que es faran a Segur i al municipi en general durant aquest mandat” i vindrà a regularitzar la situació actual, en què l’institut ocupa uns mòduls provisionals.
El principal repte que s’ha trobat el consistori ha estat el de trobar uns terrenys per ubicar el centre educatiu. L’alcalde ha explicat en roda de premsa que el terreny era una zona verda i la seva requalificació, legalment molt complexa, ha comportat un procés molt llarg que s’ha perllongat per espai d’un any i mig. “Però per fi podem anunciar aquesta inversió, molt desitjada des de feia temps pels veïns de Segur”, ha dit. Sánchez calcula que abans de l’estiu l’obra pugui estar adjudicada.
Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Teresa Cumplido, ha destacat “l’esforç i l’interès” mostrat per la comunitat educativa de l’institut en disposar del nou espai.
Antecedents
L’Ajuntament de Calafell va acordar el 5 de juny de l’any passat cedir al Departament d’Educació de la Generalitat els terrenys situats al carrer Brasil per a l’edifici definitiu de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Segur. Es tracta d’una ubicació cèntrica, accessible a peu des de bona part del barri. El sòl té la qualificació d’equipaments després d’un tràmit urbanístic que va fer variar el seu ús anterior com
a zona verda.
Posteriorment, el 27 d’agost, la Comissió d’Urbanisme de Catalunya va aprovar definitivament la requalificació dels terrenys on es construirà el definitiu institut de Segur. Amb aquest tràmit, el departamento d’Educació de la Generalitat ja podia iniciar les obres.
L’objectiu és que el centre estigui enllestit durant el present mandat i pugui ser inaugurat el curs 2010-2011. En aquest sentit, “s’han fet totes les gestions possibles des de l’Ajuntament per poder acomplir amb aquest calendari”, ha indicat l’alcalde calafellenc.

També et pot interessar

Comentaris