Prop de mig milió d’euros del FEDER per a l’Ajuntament de Calafell

25/02/2010 - 18:26h

L’Ajuntament de Calafell ha aconseguit una subvenció de 432.639,32 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), segons se n’ha donat compte en el ple municipal celebrat aquest dijous, en aprovar les finalitats a les quals es destinaran els diners. Entre elles, finançar part de les obres d’un col•lector de clavegueram i amortitzar préstecs. La subvenció original havia estat demanada per l’Ajuntament de Calafell l’any 2006 per sufragar el projecte per acabar el Passeig Marítim al nucli de Segur. L’ajut no va arribar en aquell moment i l’obra es va finançar amb altres recursos. “El nostre govern ha tornat a tramitar la subvenció perquè hi havia la possibilitat d’incrementar-la, com així ha estat al final”, ha explicat el tinent d’alcalde de Serveis Interns, Joan Carles Robert. El regidor ha afegit que “la tramitació, molt llarga, s’ha completat aquest passat desembre de 2009 i ara podem incorporar-la ja al pressupost municipal, amb les noves destinacions que tindrà”.
Del total de 432.639,32 euros, se’n destinaran 219.204,76 euros a l’obra de clavegueram ja realitzada a l’avinguda Mossèn Jaume Soler, al tram dels barris de l’Estany i de Mas Mel. Aquell projecte va consistir en la substitució d’un col·lector principal que s’havia deteriorat greument. Va ser una obra d’alt cost, pel seu volum i per la seva dificultat tècnica i, per tant, la subvenció és molt ben rebuda.
120.000 euros de la subvenció es dedicaran a reintegrar part d’una altra subvenció europea que, en el passat mandat, no es va arribar a gastar: es tracta de la canalització d’aigües pluvials que va construir-se a l’avinguda Argentina, al nucli de Segur de Calafell. 21.794,31 euros seran per a mobiliari de noves dependències. I els 71.640,256 euros restants amortizaran préstecs, que és un dels objectius econòmics del present exercici.
Altres acords
El ple municipal calafellenc també ha aprovat iniciar una modificació pressupostària, finançada amb baixes de partides, per tal d’equipar les dues noves oficines del SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà) que s’han d’obrir als nuclis de Segur i de la Platja. Recordem que el SAC compta en l’actualitat amb una oficina a l’edifici central de l’Ajuntament, situat al nucli del Poble.
L’Ajuntament de Calafell afirma que es posarà al dia en les despeses de consum elèctric que generen els espais públics que hi ha a la zona del Port. Aquestes despeses corresponen a l’enllumenat públic de la plaça pública del Port i als locals, inclosos els lavabos, que hi té l’Ajuntament de Calafell. L’import, que prové dels exercicis de 2006 a 2009, puja 24.473,19 euros.

També et pot interessar

Comentaris