Generalitat i Ajuntament de Calafell presenten els ajuts per incentivar el comerç aquest 2010

alt
19/02/2010 - 18:02h

El director territorial del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Àngel Xifré, i el tinent d’alcalde i regidor de Comerç de l’Ajuntament de Calafell, Carles Rion, han presentat les novetats en el programa d’incentius al comerç per a l’any 2010 i al qual es poden acollir els comerciants i les associacions professionals del municipi.

Al programa s’hi poden acollir tant associacions de comerciants i gremis professionals com empresaris, professionals i autònoms. Entre les novetats d’enguany d’aquest programa -que inclou incentius al comerç, l’artesania i la moda- figura les reformes que es practiquin en l’obertura de botigues en llocs on ja hi havia prèviament establiments.

Xifré va destacar que pel que fa als ajuts a les associacions, aquests inclouen “la gestió de la pròpia associació (a nivell de comptabilitat o per la contractació d’un dinamitzador), accions de promoció i publicitat, l’aposta per les noves tecnologies o la formació”. Els ajuts màxims poden arribar als 15.000 euros i fins al 50 per cent de la inversió.

Pel que fa als professionals, el programa més destacat, va explicar Àngel Xifré, és el de la reforma d’establiments. La inversió mínima necessària és de 10.000 euros, l’ajut arriba al 20% i el màxim de concessió és de 6.000 euros. També se subvenciona la creació de pàgines web.

D’altra banda, el tinent d’alcalde Carles Rion va subratllar que la regidoria “posa a disposició els seus mitjans i el seu material per informar-vos i acompanyar-vos en el procés de tramitació”.

Justament la tamitació “on line”, per Internet, és una de els novetats d’aquest programa d’ajuts de la Generalitat.

La data límit de presentació de sol·licituds expira el 31 de març. La convocatòria per a poder acollirse als ajuts serà publicada en breu al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). “Un cop això succeeixi”, va dir Rion, “farem de filtre per canalitzar les sol·licituds”. Rion va remarcar també la necessitat que els empresaris del municipi i les administracions treballin “tots junts” per contribuir a sortir de la crisi.

L’any passat, el Departament d’Innovació va destinar 10.564 euros a incentivar el comerç de Calafell.

Els dos projectes subvencionats al municipi van suposar una inversió de 171.026 euros, ambdós dins el programa ‘establiment’ de suport a l’empresa comercial i de serveis.

També et pot interessar

Comentaris