L’Ajuntament d’Olèrdola reparteix en cinc projectes els 292.000 euros d’inversions sol·licitats al Fons Estatal

16/02/2010 - 16:40h

En sessió extraordinària celebrada dilluns 1 de febrer al migdia, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat les sol•licituds que es presenten per obtenir les inversions contemplades a la convocatòria de 2010 dels Fons Estatals d’Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL). Olèrdola presenta cinc memòries valorades d’intervencions per millorar serveis i espais en diferents nuclis del municipi.
ASant Miquel, es sol·liciten 94.000 euros per a intervenir en l’avinguda Catalunya i dotar-la de voreres amb carril bici i mobiliari urbà. A Sant Pere Molanta, l’import sol•licitat és de gairebé 79.000 euros, per a la millora de la xarxa d’aigua del nucli, amb el propòsit d’acabar de completar amb garanties el bon funcionament del pas d’aquest poble al sistema de comptadors, en una actuació que també contempla l’ampliació de voreres al carrer Sant Roc. Més de 72.000 euros són, d’altra banda, els que se sol•liciten per a millorar el camí d’accés a Daltmar per tal de canalitzar aigües pluvials i evitar despreniments en la zona del revolt de Can Castellví. Una xifra que supera els 37.000 euros és la que se sol.licita per a la renovació de la xarxa d’aigua a Can Torres, des de Rectoria fins a Can Arnabat. Finalment, a la sol•licitud també s’incorpora la previsió d’obtenir més de 9.000 euros per a la gestió de documents i la seva digitalització.

Inicialment, s’havia previst que l’ampliació de la xarxa de wifi seria una de les actuacions a sol•licitar, però atès que s’està a l’espera de conèixer el cost de l’escomesa d’un dels subministraments elèctrics, i de les instal•lacions que caldrà fer en llocs que no són propietat de l’ajuntament, s’ha cregut que era millor no incloure aquesta actuació al FEOSL, ja que s’hauria d’adjudicar en un mes, i no es podia garantir que en aquest termini es poguessin conèixer la totalitat d’instal•lacions i treballs a realitzar. El govern municipal ha anunciat la seva disposició a realitzar aquest projecte amb fons propis de l’ajuntament.
Aquesta segona convocatòria ha posat l’accent en la millora de serveis i això en bona part ha condicionat les sol•licituds. Ara, es preveu que l’Ajuntament pugui presentar els projectes executius d’aquestes memòries valorades abans d’acabar aquest mes. Els treballs han d’estar completats durant aquest 2010.

Segons els criteris utilitzats per l’estat, que calcula l’import corresponent a Olèrdola en funció d’un padró de 3.375 habitants, al municipi li pertocarien gairebé 365 mil euros de la convocatòria, a raó de 108 euros de dotació per habitant. D’aquests 365 mil euros, un 20% es pot destinar a despesa corrent del municipi en serveis socials. La resta, 292.000 euros, han quedat distribuïts en aquestes cinc propostes d’inversions que se sol•liciten.

També et pot interessar

Comentaris