Set de cada deu veïns s’oposen a la reparcel·lació de la Bleda

12/02/2010 - 11:50h

El jutjat de Barcelona ha admès a tràmit un dels dos contenciosos-administratius que han interposat els veïns contraris al model urbanístic de la zona urbana de la Bleda, situació a la qual s’ha hagut d’arribar, van dir els mateixos afectats, a causa de “la posició enrocada de l’actual alcalde Ramon Carbó”. L’Associació de Veïns Afectats per a la Zona Urbana de la Bleda van expressar el sentit general dels contraris al projecte confirmant que cada cop s’estan adherint més veïns “cada dia que passa som més gent contraris a aquest projecte que no representa cap benefici per al nostre barri”. L’advocat dels veïns, Xavier Hernández, va explicar que d’una banda s’ha impugnat el projecte d’urbanització i de l’altra el dels quatre projectes de reparcel·lació corresponents als polígons 1, 2, 3 i 4 del barri de la Bleda. En el primer dels casos l’admès a tràmit, el jutjat ha requerit l’Ajuntament perquè presenti els seus arguments i la documentació en 20 dies. En cas que l’òrgan judicial dicti a favor dels veïns es podria imposar una mesura cautelar de suspensió i aturada dels projectes. Tot depenent de la resolució, el procés judicial que ara s’ha iniciat, podria allargar-se considerablement, fet que podria representar la impossibilitat per part de l’administració de concedir llicències urbanístiques.
Davant l’actual situació econòmica i la perspectiva de futur, els veïns continuen demanant la retirada de l’actual projecte de reparcel·lació i que se’n faci un altre de més sostenible, ja que en cas d’executar-lo representaria, “la ruïna econòmica de molts veïns i famílies senceres que viuen a la Bleda”, van assegurar.
Rodríguez va dir que ara, a través de la via judicial, “ens avalaran les nostres tesis mantingudes durant tots els quatre anys de la via administrativa a través d’opinions de pèrits experts en matèria urbanística, que ens confirmaran els problemes que sorgeixen de les valoracions que es fan en els projectes de reparcel·lació absolutament desmesurats i que no és corresponent als valors actuals del mercat immobiliari”.
I ho van explicar emparant-se amb dades reals. Així, van dir que dels 114 propietaris de la zona urbana, 79, és a dir el 69,30%, s’han mostrat obertament contraris al projecte. D’aquests 114, 64 viuen al barri, 56 dels quals, el 87,50%, hi estan en contra. Pel que fa a la superfície a urbanitzar, un total de 22 hectàrees, 12,6 (el 57,07%) pertanyen a propietaris que no volen el projecte. Gairebé la meitat d’aquests, el 47% sobrepassa els seixanta anys, fet que a la llarga podria acabar generant un greu problema per accedir a un crèdit, van denunciar. Totes aquestes dades van ser exposades per desmuntar una darrere l’altra les tesis de l’alcalde que “mai justifica ni demostra”, van dir els veïns.

També et pot interessar

Comentaris