Surt al mercat la segona edició de la Guia de Vins de Catalunya

04/02/2010 - 23:00h

La passada setmana va aparèixer al mercat la Guia de Vins de Catalunya 2010, la segona edició d’aquesta publicació que en aquesta ocasió presenta Edicions 62 amb la signatura, altra vegada, dels periodistes Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. Tots dos, junt amb un ampli equip de col·laboradors, estudiants i professionals del sector del vi, van estar duent a terme les sessions de tast dels vins catalans a l’escola de viticultura i enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells durant els primers sis mesos de 2009. La Guia analitza totes les denominacions d’origen de Catalunya a partir de sessions de tast fetes a cegues. Les mostres arribaven a Espiells i s’emmagatzemaven en una mateixa sala, lluny d’agents que poguessin alterar el vi. Tot seguit es feia la foto per la guia, es registraven les mostres amb una fitxa de cada referència i celler i es portava l’ampolla, sense càpsula, cap a la nevera, d’on sortien de forma aleatòria cap a les taules de tast i degudament tapades.
Segons els seus autors es tracta d’una guia “pensada per facilitar la tria del millor vi en cada circumstància” i amb un ampli recull de cellers de tot el país. S’hi analitzen i s’hi puntuen més de 1.500 referències, en unes fitxes clares, ordenades per la puntuació, on apareixen registrades les característiques de cada vi, els maridatges recomanats i les referències als cellers.
Es tracta d’un manual exhaustiu i de referència, actualitzat anualment, que no conté publicitat i al qual els autors han afegit un ampli apartat de conclusions generals i de cada denominació d’origen on analitzen sota el seu criteri la realitat de cada zona tot posant de manifest opinions que sovint poden arribar a ser controvertides, com en el cas del Penedès on els autors defensen la producció de vins rosats i blancs amb puntuacions molt altes, però rebutgen les característiques generals dels negres de la zona.
La Guia de Vins de Catalunya 2010 es pot trobar a les principals llibreries del país tant en català com en castellà i al preu de 29 euros. Mentre ja ha començat la seva comercialització els seus autors estan començant ja a preparar la tercera edició d’aquesta publicació que tot apunta que podria tornar a tenir l’escola d’Espiells com a centre d’operacions.

També et pot interessar

Comentaris