El ple de Gelida aprova per unanimitat les inversions dels FEOSL

04/02/2010 - 16:31h

 

L’equip de govern de Gelida ha aconseguit un suport unànime a la seva proposta d’inversions i despeses pels Fons Estatals per a la Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) d’aquest 2010. En el ple celebrat dimarts 2 de febrer a la nit, el PSC va obtenir els vots favorables de CiU, ERC i ICV per una proposta que inclou vuit projectes en els quals s’invertiran uns 570.00 euros. A aquests se li han de sumar més de 143.000 euros que es destinaran a despesa corrent, tal i com ho permet enguany el govern central. Els projectes en què s’invertiran les ajudes estatals seran: la millora dels vestidors del gimnàs de l’Escola Montcau i l’adequació de la llar d’infants El Cérvol Blau, a més de la instal·lació d’energia solar tèrmica per al recolzament de l’aigua sanitària, en aquest últim centre. També s’instal·larà un ascensor al Centre Cultural Municipal per suprimir-ne les barreres arquitectòniques. A més, està previst instal·lar una xarxa de comunicació sense fil, que permetrà crear una xarxa Wimax que interconnectarà els edificis municipals i donarà servei a noves aplicacions en un futur.
Altres projectes que es presenten al FEOSL són l’adequació i senyalització del Camí del Mig i la recuperació ambiental de la zona que hi ha davant de les barbacoes de Can Torrents. També s’instal·larà una minideixalleria per al tractament de residus.
El 20% restant anirà a parar directament a actuacions d’interès social, com són l’assistència a persones dependents, accions socials concretes o cobrir despeses de professionals en aquest àmbit.
Segons va explicar l’alcalde de Gelida, Lluís Valls, en el trancurs del plenari, els projectes que s’han escollit per presentar als FEOSL cobreixen “un ampli ventall” de les propostes que va fer el govern de Zapatero, i han estat treballats “conjuntament” amb diferents entitats i la resta de forces polítiques del consistori.
L’oposició va donar un ampli suport al PSC en la seva proposta, però ICV i CiU van coincidir a criticar la manca de diàleg i la participació que s’ha donat en les negociacions dels FEOSL. ERC va agrair la disponibilitat de l’equip de govern per parlar, un fet que van dir “no és massa habitual”. Els republicans també van criticar que s’hagi esperat tant a presentar els projectes per als FEOSL quan, des del final d’octubre és obert el període per fer-ho.

 

També et pot interessar

Comentaris