El III Pla Estratègic de la Fundació Pro Penedès inclourà el Garraf i l’Anoia

alt
03/02/2010 - 08:42h

El III Pla Estratègic fet per la Fundació Pro Penedès inclourà per primera vegada les comarques del Garraf i de l’Anoia. Així ho ha fet saber aquesta setmana el president de la Fundació, Pere Regull, que ha assegurat que és molt important que les quatre comarques treballin de manera conjunta per tal d’establir una línia i saber cap a on s’ha d’anar. Aquesta línia, va dir Regull, “no serà vinculant però farà que sapiguem com n’és d’important la planificació en aquests moments”.
Sense partidismes
El pla, va assegurar Regull, “marcarà unes conclusions aplicables, raonables i realistes. No vol ser una declaració de bones intencions i també ha de ser un document apolític i no partidista. Les polítiques les ha de poder aplicar qualsevol ajuntament, sigui del color que sigui”.
Des de la Fundació es va apuntar que ja s’havien començat a reunir tot un comitè d’experts per fer diferents comissions. A banda, hi haurà un consell consultiu polític amb els 27 alcaldes de l’Alt Penedès i tots aquells del Baix Penedès, Garraf i Anoia que s’hi vulguin sumar. Des de la Fundació es pretén que abans d’acabar aquest 2010 el III Pla Estratègic ja estigui definit i tindrà uns quatre anys de durada, com l’anterior que es va fer cap a l’any 2005.

Eina per altres subplans
Val a dir que un 80% de les accions que es van apuntar al II Pla ja s’han fet i d’aquest també n’han sortit altres projectes com ara l’estudi de polígons industrials, la carta del paisatge, etc.
“La gent s’ha agafat aquest segon pla com una eina per fer altres subplans. També cal destacar que Vilafranca és de les poques ciutats que tindrà un tercer pla estratègic i que anem revisant els anteriors. La majoria de ciutats fa plans i els deixa en un calaix”, va assegurar la directora de la Fundació Pro Penedès, Gemma Sivill.
Jornada del dia 10 de març
Cal destacar que l’inici d’aquest tercer pla estratègic serà el dia 10 de març al Castell de Castellet amb una jornada de debat i reflexió titulada ‘L’economia l’endemà de la crisi’, que tindrà com a ponència marc la del doctor Josep Oliver, catedràtic d’Economia aplicada de la UAB.
La jornada començarà a tres quarts de dotze amb la presentació de Pere Regull i d’un representant de la fundació Abertis. Després, es durà a terme la ponència marc i seguidament hi haurà un torn obert de paraules i un dinar a peu dret.
A dos quarts de tres del migdia, començarà el torn de les comunicacions, que es dividiran en diferents àmbits. Intervindran l’ADEG i la UEP (sector empresarial), UVIPE, Institut del Cava, (vinicultura) CCOO, UGT (agents socials), Unió de Pagesos, JARC (viticultura) i també faran les seves ponències Pere Guilera, Miquel Vidal (enoturisme i paisatge)i Pau Batlle i Fèlix Simon (infraestructures i territori).

Dos àmbits de treball
El tercer pla estratègic establirà dos àmbits. Per una banda s’agruparan en un àmbit del Penedès on es parlarà d’infraestructures, serveis a les persones i a les empreses, formació i cultura i enoturisme. Per altra banda, s’establirà un àmbit més comarcal on es parlarà de les activitats industrials, de la viticultura i vinicultura, integració del paisatge i cohesió social.

També et pot interessar

Comentaris