Predisposició de PSC i CiU per reeditar el pacte al Consell Comarcal

28/01/2010 - 15:26h

L’actual president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Girona, i el seu vicepresident, Francesc Olivella, valoren de manera més que positiva el govern d’unitat que s’ha creat aquesta legislatura al Consell Comarcal.
Així ho han fet saber durant l’esmorzar anual amb els mitjans de comunicació. Girona i Olivella reconeixen que de discussions n’hi ha “moltes” cada dia però sempre amb la norma d’arribar a un acord i, per tant, fent del consens el seu últim objectiu.
Jordi Girona és el que es va mostrar més predisposat a reeditar el pacte, i va afirmar que l’experiència havia estat d’allò més positiva i que s’havien aconseguit molts objectius gràcies precisament a aquest pacte d’unitat.
Francesc Olivella també va valorar positivament el govern d’unitat però va ser més prudent i va apuntar que abans de firmar cap nou pacte “s’ha de veure què passa a les eleccions i veure quins números surten. A partir de llavors decidirem què farem”.
Així mateix els dos van coincidir que, a banda dels resultats de les eleccions, també era molt important “les persones que estan al capdavant dels projectes”.

Creació d’una agència per generar nova ocupació
El Consell Comarcal ha encarregat a una empresa especialitzada la redacció d’un Pla Director de Dinamització Econòmica, que el que està fent és un estudi per saber com està la comarca en l’àmbit industrial.
Un cop l’estudi estigui redactat, començaran tota una sèrie de debats amb diversos agents de la comarca per tal de “dibuixar quines són les noves activitats econòmiques que poden venir a la comarca i crear nous llocs de treball”, segons va explicar el president del CCAP, Jordi Girona.

L’estudi plantejarà quin tipus d’indústria pot haver a la comarca d’aquí 15 anys i també quin tipus de formació ha de tenir la gent de la comarca per poder treballar en aquesta nova indústria. Està previst que aquests debats amb els agents s’acabin al mes de setembre, que és quan es crearà una agència de desenvolupament econòmic per tal de captar noves activitats econòmiques que generin nous llocs de treball en diferents sectors. Aquesta agència estarà formada per representants polítics, sindicals i patronals.
A banda de la creació d’aquesta agència, des del CCAP es va destacar que aquest mes de febrer començaran nous plans d’ocupació que depenen del Departament de Treball i que preveuen contractar a unes 80 o 90 persones.

També et pot interessar

Comentaris