Augmenten en un 25% els que han demanat cobrar la renda mínima d’inserció

27/01/2010 - 18:25h

L’any passat va augmentar -respecte l’any 2008- un 25% el nombre de persones que van sol·licitar a tota la comarca cobrar la renda mínima d’inserció (un mínim de 412 euros). Això significa que un total de 332 persones a tota la comarca (106 a Vilafranca) van rebre aquesta ajuda de la Generalitat durant l’any 2009. Així ho ha fet saber el diputat socialista Roberto Labandera, que ha valorat les mesures que el govern de la Generalitat portarà a terme per tal d’assegurar una xarxa de protecció social a les persones que més ho necessitin.
Trenta compromisos
El que Labandera valora d’una manera especial és la reforma del salari social català (renda mínima d’inserció). “Ara les persones que vulguin cobrar-la han d’acreditar un mínim d’un any on els seus ingressos siguin inferiors. Amb la reforma només hauran d’acreditar sis mesos i a partir de l’1 de juny només quatre mesos”, va afirmar Labandera.
Pel diputat aquesta mesura tracta d’impedir que la situació de les persones es deteriori. Aquestes ajudes – diu Labandera- es vinculen sempre a processos de formació i si les persones tenen familiars al seu càrrec poden percebre més recursos, fins a un màxim de 788 euros.
Aquesta mesura forma part dels trenta compromisos signats per sindicats, patronals i Generalitat. A més a més d’aquesta reforma de la renda mínima, els compromisos inclouen mesures per impulsar les polítiques d’ocupació (plans d’ocupació, contractació de 150 orientadors laborals,etc.), mesures per reactivar l’economia per mantenir i generar ocupació i també per al finançament i la liquiditat a les empreses.

Més habitatge social
A més a més també hi ha altres acords com ara destinar 300 milions d’euros anuals per impulsar el dret a l’habitatge. En aquest sentit el diputat va parlar de generar més pisos de protecció oficial, més rehabilitacions, ajuts de lloguer i ajuts d’emergència, etc.
El compromís de la Generalitat també fa referència a mesures de foment de la política industrial (foment de la inversió R+D+I) i també es preveuen ajuts extraordinaris als autònoms dependents d’una empresa que ha fet fallida. Labandera va recordar a més que és voluntat de la Generalitat facilitar la contractació pública a petites i mitjanes empreses per tal que no siguin sempre les grans empreses les que es quedin amb aquest tipus de contractes.

També et pot interessar

Comentaris