Nou persones formen l’executiva de Reagrupament a l’Alt Penedès

alt
20/01/2010 - 15:51h

Reagrupament ja té una executiva a l’Alt Penedès, integrada per nou persones d’arreu de la comarca. Els integrants van ser escollits divendres passat per assemblea (és un moviment assembleari) i, tot i que encara no han definit totes les tasques que farà cada membre de l’executiva ni tampoc han constituït les comissions, sí han escollit ja tres càrrecs: el coordinador, el tresorer i el secretari.
Les nou persones que formen l’executiva són, la majoria, de Vilafranca, tot i que també n’hi ha d’altres municipis. El coordinador serà Jaume Claramunt (empresari del món de la informàtica i vinculat a la Comissió 11 de setembre); la secretària serà Montse Badia (treballa al Consorci de Normalització Lingüística i no ha militat mai en cap partit) i el tresorer és Cristóbal Trebiño (de Moja, i treballa en una entitat financera).
A banda d’aquests tres càrrecs, les altres sis persones són les següents: Albert Vidal (psicòleg, i mai ha militat en cap partit); Carles Mercader (dissenyador industrial, i mai ha militat en cap partit però ha col·laborat en entitats independentistes); Joan Borrut (pagès ecològic, d’Avinyonet, i ha militat durant 10 anys a ERC); Lluís Pons (empresari de la Granada i exregidor d’ERC al seu municipi); Xavier Pedrerol (tècnic d’audio i de so) i Marc Esteve (professor d’economia a Vilanova i natural de Sant Pere de Riudebitlles).
D’aquestes nou persones, només dues han estat militants d’algun partit polític (d’ERC). Segons va explicar Claramunt, els dos eixos fonamentals de Reagrupament són la independència i la democràcia i va voler deixar clar que “no som un partit sinó un associació, per tant, es pot associar a nosaltres qualsevol persona independentista, estigui o no militant en algun partit polític. La nostra tasca és escampar els arguments del perquè cal la independència i donar-li una resposta a la gent que està desil·lusionada amb la política”.
“A Reagrupament no ens plantegem la independència com una idea vaga sinó que la nostra proposta és aconseguir la majoria necessària al Parlament per declarar la independència. Un dia després de proclamar-la, ens dissoldrem”, va apuntar el coordinador comarcal.
Des de Reagrupament es va assegurar que no es presentaran a les eleccions municipals perquè “no tenim aspiracions polítiques més enllà de la independència i la democràcia i això només es pot aconseguir des del Parlament ja que, des d’un ajuntament, no es pot proclamar la independència”.
A més a més, Claramunt va voler deixar palès que el que volen és avançar cap a la independència però que no cal que sigui necessàriament a través d’ells. “Si hi hagués algun partit que apostés per la independència de manera honesta, nosaltres seríem els primers a donar-li suport però, de moment, l’independentisme no ha arribat al Parlament”.

També et pot interessar

Comentaris