Inversió estatal de 7 milions d’euros per acabar l’arranjament del Passeig Marítim de Calafell

15/01/2010 - 11:57h

El govern central de l’Estat invertirà 7 de milions d’euros en el projecte de recuperació mediambiental de la Platja de Calafell. La subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarés, ha anunciat que el Ministeri de Medi Ambient Rural i Marítim treurà a licitació les obres el més aviat possible, de forma que puguin començar a la tardor, quan hagi acabat la temporada turística alta. La subdelegada ha recordat també que, tot i que aquesta és la inversió més alta que l’Estat ha fet mai a Calafell, “el més significatiu no és l’import econòmic, sinó que serà una inversió ambiental i de dinamització turística i econòmica del municipi”. Pallarés ha afegit que “en aquesta mena de projectes els objectius bàsics del Ministeri són protegir la zona costanera i garantir l’accès i l’ús públic. Ara mateix, a la comarca del Baix Penedès realitzarem tres projectes, el de Calafell, un a Cunit i un al Vendrell, amb una inversió total de 15 milions d’euros”.
El projecte preveu recuperar el paisatge tradicional del front marítim de Calafell, amb dunes a la sorra i vegetació com madalers i lliris de mar. L’altre tret distintiu és la creació d’un museu a l’aire lliure que evocarà diferents elements patrimonials i històrics: el llegat literari del poeta i editor Carlos Barral, la tradició pescadora o les antigues colònies infantils de Vilamar (una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona al primer terç del segle XX).
Aquestes dues actuacions, a més, crearan un itinerari que ajudarà a escongestionar el Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, la secció del qual és insuficient per absorbir la gent que hi passa en els moments àlgids de l’estiu. El propi Passeig és remodelat a fons, per posar al dia un vial amb prop de mig segle d’antiguitat que estava força deteriorat.
De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, va recordar, en la presentació del projecte, que “el front marítim del nucli de la Platja és un indret estratègic pel seu potencial turístic i econòmic i, per això, la seva posada al dia era una de les prioritats del present mandat municipal”. Sánchez també va dir que “l’Ajuntament està acabant una important inversió per renovar tots els serveis del subsòl del Passeig Marítim” i que l’Estat “s’ha fet seu el projecte que vam elaborar per a la superfície del vial i per a la recuperació medioambiental de la platja”.
Jordi Sánchez va concloure que “a finals de 2011 o principis de 2012, quan aquesta actuación estigui acabada, tindrem, sense cap mena de dubte, un dels millors passeigs marítims de la Mediterrània”.
Les persones que vulguin conèixer els detalls del projecte poden visitar l’exposició muntada per l’Ajuntament i el Servei de Costes de Tarragona, a la sala de les dependències de la Platja de Calafell (carrer Sant Pere 29-31). L’exposició romandrà oberta fins al proper 25 de gener, data en què expira el Termini d’informació pública del projecte, que va publicar-se en el BOE del passat 24 de desembre.

També et pot interessar

Comentaris