Anar amb tren a Barcelona és un 12% més car que fa 2 anys

07/01/2010 - 16:36h


El canvi d’any és, en general, motiu d’alegria per la majoria de ciutadans, però també suposa un cop dur per molts altres per la pujada de preus que alguns serveis públics pateixen amb l’augment d’un número al calendari. Enguany, malgrat la forta crisi econòmica que hi ha instal·lada arreu del món, pocs s’han salvat de la revisió de preus a l’alça, tot i que en la majoria de casos la pujada ha estat més moderada que en períodes anteriors. Aquest no és el cas, però, de l’augment que s’ha aplicat als bitllets de Renfe Rodalies, un servei que des de fa vuit dies gestiona la Generalitat, però que encara s’ha sotmès a la revisió de preus de la comissió delegada d’Assumptes Econòmics del govern espanyol. Així, tal i com ja tenia previst l’executiu de Rodríguez Zapatero, els preus dels bitllets per viatjar amb tren han augmentat un 6% aquest 2010. La pujada és força significativa, sobretot si és té en compte que amb l’entrada del 2009 ja es va incrementar el preu del bitllet el mateix percentatge que enguany. Per tant, en només dos anys, els penedesencs que vulguin viatjar fins a Barcelona hauran d’abonar fins a un 12% més per cada bitllet que comprin.
Els que s’hagin de desplaçar a la ciutat comtal amb un bitllet de 4 zones (Gelida, Sant Sadurní i Subirats) pagaran aquest any 3 euros per cada bitllet, 20 cèntims més que l’any passat. Els que ho facin des d’una àrea compresa en les 5 zones (la Granada, Vilafranca, els Monjos, Cunit, Segur de Calafell i Calafell) els costarà 3,60 euros per viatge, també 20 cèntims més car. Pel que fa als que viatgen amb bitllet de 6 zones (l’Arboç i el Vendrell), són els que més hauran de pagar l’augment pel bitllet fins a Barcelona, ja que al 2009 els costava 4,35 euros el desplaçament i aquest 2010 els costarà 4,65 euros, és a dir, 30 cèntims més.
Val a dir que en només 24 mesos, els bitllets des de qualsevol estació penedesenca han passat a costar als ciutadans uns 23,3 euros més.

També et pot interessar

Comentaris