Inversió de 10,5 milions d’euros per a millores en quatre estacions de Renfe al Baix Penedès

alt
18/12/2009 - 11:29h

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat diverses obres de remodelació a estacions ferroviàries del Baix Penedès, a la línia C-2 del servei de Rodalies de Renfe des de Sant Vicenç de Calders a Barcelona pel litoral. A més de la de Cubelles, al Garraf, el projecte en el marc del Pla de Rodalies de Barcelona inclou les estacions de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Sant Vicenç de Calders. El pressupost global de les licitacions puja 13,4 milions d’euros.

A l’estació de Renfe de Calafell s’invertiran 2,5 milions d’euros per arranjar l’edifici per als viatgers, la construcció d’un pas inferior, la instal·lació de marquesines a les andanes i la urbanització dels exteriors del recinte de l’estació.

En el cas de l’estació de Segur de Calafell, s’invertiran 2 milions d’euros per a l’adequació de l’edifici, la millora de l’accessibilitat a l’estació i a l’aparcament de vehicles, així com la construcció de passos entre les andanes.

A l’estació de Cunit, en una actuació pressupostada en 2,7 milions d’euros, es preveu la construcció d’un pas inferior dotat d’escala fixa i ascensor en cada andana, la rebaixa de l’andana per situar-la a una alçada de 68 centímetres des dels rails de les vies i per adequar-la al pas dels nous combois Civia i, finalment, es remodelarà el pas inferior ja existent. L’alcaldessa de Cunit, Judith Alberich, ha rebut molt positivament la notícia i l’ha qualificat de “reivindicació històrica per part de la ciutadania i també de l’Ajuntament de Cunit”. Alberich, senadora a Madrid, també ha remarcat que l’Estat hagi acceptat unes esmenes als pressupostos del 2010 que incorporen, entre d’altres actuacions, una inversió de 800.000 euros pel “tancat del tram urbà de la línia ferroviària de Calafell i Cunit i l’execució dels passos soterranis”.

I a l’estació vendrellenca de Sant Vicenç de Calders, Foment ha licitat l’obra de remodelació de l’edifici de l’estació i els aparcaments de vehicles amb l’adequació dels accessos, la construcció de noves marquesines, la reforma i adaptació del pas inferior actual amb l’adequació de l’escala de sortida i la instal·lació d’ascensors, la prolongació de les vies 7 i 9, així com l’enderrocament dels passos a nivell actuals. Aquesta actuació serà la més important de les licitades per a la millora de les citades quatre estacions del Baix Penedès. El pressupost només en aquest indret puja 3,3 milions d’euros.

També et pot interessar

Comentaris