La consellera de Treball es reuneix amb Jordi Girona

16/12/2009 - 10:59h

La difícil situació econòmica global està deixant una petjada important al municipi amb empreses que han hagut de tancar les seves portes i moltes altres que s’han vist obligades a reduir el nombre dels seus treballadors. El darrer dels exemples d’aquesta crisi el tenim en l’anunci que Calsonic Kansei va fer el passat 29 d’octubre a través d’un comunicat on afirmava que acomiadaria 120 dels 174 treballadors de la planta i no renovarien cap dels 24 eventuals. Des de l’Ajuntament es veu amb molta preocupació l’actual context i ja fa temps que s’estan duent a terme accions per intentar millorar aquesta situació en la mesura de les possibilitats de l’administració local.
Des de finals de l’any passat l’alcalde Jordi Girona i diversos regidors es reuneixen periòdicament amb les empreses per conèixer de prop la seva situació i mirar d’oferir suport o posar al seu abast eines municipals que permetin mantenir els llocs de treball. Igualment són diverses les reunions que s’han mantingut amb representants sindicals.

Malgrat ser conscients que l’administració local pot fer poc en un context de crisi econòmica global, des del consistori s’està treballant intensament. Fa algunes setmanes l’alcalde Jordi Girona es va reunir amb diversos diputats al Parlament i amb la Consellera de Treball, Mar Serna, que va fer un apart de la discussió pressupostària que s’estava duent a terme la cambra catalana per atendre’ls. Durant la trobada l’alcalde va plantejar a la consellera la necessitat de buscar solucions per cercar productes alternatius als que estan fabricant les empreses del municipi i que d’aquesta manera es puguin mantenir els llocs de treball.

Alhora, des del municipi s’està treballant de forma molt intensa en la recuperació econòmica mitjançant un seguit de polítiques actives d’ocupació que passen per la creació de Plans d’Ocupació, on actualment hi ha vuit persones treballant, i pel reforç del Servei Local d’Ocupació amb el suport d’una professional dedicada exclusivament a orientar els aturats del municipi i ensenyar tècniques de recerca de feina.
Finalment l’Ajuntament ha posat tots els seus esforços pressupostaris en l’atenció a les persones mitjançant majors dotacions econòmiques per al Departament de Serveis Social.

També et pot interessar

Comentaris