55 immigrants van participar en la campanya ‘Tots som una colla’ al Vendrell

24/11/2009 - 10:49h

Dissabte es va presentar a Barcelona el resultat de la prova pilot de “Tots som una colla”, una iniciativa impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres i la Generalitat.  Alfons González, en representació dels Nens, va intervenir per donar a conèixer l’experiència vendrellenca en la qual van participar un total de 55 persones, amb una mitjana de divuit per sessió. La majoria eren homes, d’origen magrebí i d’entre 30 i 45 anys.La col·laboració amb l’Ajuntament i també amb el Consorci de Normalització Lingüística va ser molt útil per captar participants, tant, que ja s’han posat d’acord per a principi de la temporada que ve per poder reeditar el projecte, ara ja per lliure.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i el Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) de la Generalitat valoren molt positivament els resultats de la prova pilot del projecte “Tots som una colla” d’integració de nouvinguts en el món casteller. Prop de 200 persones han participat en els tallers desenvolupats per quatre colles castelleres aquest passat mes d’octubre. La prova, a més, ha tingut un gran valor com experiència amb vista a fer extensiu el projecte a la totalitat de colles que ho desitgin l’any vinent.
Aquestes són les principals conclusions que es van posar de manifest en la jornada d’avaluació de “Tots som una colla”, que es va celebrar dissabte a la seu de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació, a Barcelona, amb la presència d’una cinquantena de persones.
El director del CPCPTC, Ramon Fontdevila, es va mostrar molt satisfet pels resultats i va encoratjar la resta de colles a sumar-se al projecte el 2010. En aquest sentit, tot i reconèixer que no és un bon moment econòmic, va assegurar que “Tots som una colla” és un projecte prioritari per al departament.
En l’acte també hi van intervenir representants de les quatre colles que han dut a terme la prova pilot: Margeners de Guissona, Marrecs de Salt, Nens del Vendrell i Sagals d’Osona. Entre les conclusions de la prova pilot es va destacar la importància d’una bona planificació i d’aconseguir, gràcies als tècnics d’immigració de cada territori, vies de contacte amb els col·lectius nouvinguts. Igualment s’ha destacat la riquesa que, com a experiència, suposa per tota la colla participar-hi.
En total han estat 194 persones les que han participat als tallers, de les quals un 64,3% eren homes. Pel que fa a la procedència dels participants, un 27,3% eren d’origen magribí, un 21,1% subsaharians i un 20,1% europeus.
“Tots som una colla” és un projecte de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb el suport dels departaments d’Acció Social i Ciutadania i de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris