L’Ajuntament de Cunit aprova mesures arran de la polèmica revisió cadastral

alt
17/11/2009 - 11:05h

El ple de l’Ajuntament de Cunit ha aprovat, en una sessió extraordinària i monogràfica celebrada aquest dilluns, diversos acords relacionats amb la polèmica revisió cadastral al municipi. D’una banda, aquesta sessió municipal ha iniciat els tràmits per rescindir el contracte amb l’empresa ‘La Auxiliar de Recaudación, SL’ per a la gestió tributària a Cunit. Això vol dir que l’empresa que va fer la polèmica revisió cadastral, adjudicada il·legalment per manca de concurs, segons una sentència judicial a partir d’una denúncia de veïns, deixarà d’encarregar-se de la recaptació dels impostos i taxes. Ho ve fent des de l’any 1988 i, amb el canvi d’empresa, ho farà la Diputació de Tarragona.
D’altra banda, el mateix ple també ha aprovat reclamar a ‘La Auxiliar…’ un dipòsit de 976.000 euros, equivalent a l’import que van costar els treballs de la revisió cadastral, a l’espera que un col·legi d’arquitectes i l’Agència del Cadastre validin que els treballs es van fer correctament. Si aquests diners no són a l’Ajuntament de Cunit en deu dies a partir de la notificació de l’acord, el consistori es reserva emprendre accions judicials contra ‘La Auxiliar…’.
Finalment, el ple cunitenc ha aprovat el compromís de fer una nova revisió cadastral l’any 2012, que era la voluntat de l’equip de govern (PSC-PPC). Els grups de l’oposició (CiU-ERC-ICV) i les associacions veïnals contraris a la revisió efectuada l’any 2007 i que va entrar en vigor el 2008 reclamen, en canvi, que aquesta revisió s’anul·li i se’n faci una de nova de manera urgent.

També et pot interessar

Comentaris