Un veí de Bellvei accepta sis anys de presó per haver mort un company arran d’una discussió

09/11/2009 - 16:43h

L’acusat de copejar i asfixiar un home durant una discussió a Bellvei del Penedès i veí del mateix municipi, Daniel C.B., ha acceptat aquest dilluns una pena de sis anys de presó i el pagament de 200.000 euros d’indemnització pel crim. El procediment de jurat havia d’iniciar-se aquest mateix dilluns, però les parts han arribat a un acord. La Fiscalia demanava per a Daniel C.B., acusat d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, una pena de 10 anys de presó per tenir en compte els fets atenuants de confessió i de greu addicció a la droga i l’alcohol. També sol•licitava una indemnització de 240.000 euros per a la dona i els dos fills de la víctima, un d’ells menor d’edat en el moment de l’assassinat.
Els fets van ocórrer la nit del 21 de desembre del 2006, quan la víctima, Pablo C.C., i l’agressor, després d’haver consumit diverses begudes alcohòliques a dos locals, es van traslladar a una zona despoblada i van iniciar una discussió. Daniel C.B. va donar diversos cops al cap i la cara de la víctima amb un objecte contundent i el va introduir al seu cotxe, on li va enrotllar la roba al voltant del coll i va tirar amb força. Suposadament Daniel C.B. va intentar també agredir sexualment la víctima. Segons la Fiscalia, la víctima tenia “les seves facultats minvades” a causa del consum d’alcohol, cosa que va disminuir la seva capacitat de defensa davant de l’agressor, que era físicament més fort. A més, a causa dels cops rebuts al cap, Pablo C.C. no va poder tampoc defensar-se de l’asfíxia.
L’acusat es va dirigir llavors a casa del seu oncle, ubicat a la urbanització de Clariana, al municipi de Castellet i la Jornal, on va llançar el cadàver a la piscina buida. Poc després va confessar el delicte al seu pare, que es va dirigir immediatament a la Caserna de la Guàrdia Civil.
Daniel C.B. havia consumit diverses begudes alcohòliques, cànnabis i cocaïna, a la qual era addicte, de manera que la Fiscalia ha considerat que tenia les seves facultats “lleument disminuïdes”.

També et pot interessar

Comentaris