Extingit l’incendi forestal de Sant Jaume dels Domenys que ha cremat 90 hectàrees

alt
07/11/2009 - 16:13h

L’incendi forestal que des de primera hora de la tarda de dissabte ha cremat a Sant Jaume dels Domenys, amb l’origen al marge de la carretera entre Sant Jaume i Vilafranca, la TV-2442, i que ha arribat fins al peu del puig de Tiula, ha estat donat oficialment com a extingit a les 7 del vespre d’aquest dilluns, 24 hores després de ser donat per controlat. La màxima dificultat dels equips d’extinció, que han arribat a destinar-hi més d’una cinquantena de vehicles terrestres i aquest dilluns encara hi tenien una quinzena d’efectius per evitar la revifalla del foc, ha estat el vent que bufava a la zona i que tot diumenge va impedir que els bombers poguessin atacar les flames amb mitjans aeris. Tenien preparats 4 avions de vigilància i atac que malauradament no han pogut col·laborar en les tasques d’extinció. Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície cremada ha estat de 90 hectàrees de vegetació, principalment de pi regenerat.
Sortosament, el foc no va provocar que s’hagués de fer cap evacuació de les zones habitades del terme de Sant Jaume dels Domenys.
L’alcalde de Sant Jaume, Martí Ventura, ha volgut destacar la professionalitat dels bombers que han intervingut en l’extinció de les flames, atès que han hagut de lluitar en tot moment contra un dels elements més perillosos per intentar controlar un foc forestal com és el fort vent. Durant dissabte, per exemple, es van registrar cops de fins a 75 quilòmetres per hora. I en el mateix sentit, apuntem que els Bombers de la Generalitat han fet a la comarca del Baix Penedès la meitat de la quarantena de sortides per serveis relacionats amb la forta ventada d’aquest diumenge a tot el camp de Tarragona.

Si teniu imatges de l’incendi ens les podeu fer arribar a el3devuit@el3devuit.cat

alt

També et pot interessar

Comentaris