Què va fallar per Tots Sants?

06/11/2009 - 09:57h

Ràbia. Aquest és el sentiment que li va quedar al cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, diumenge passat després de la diada de Tots Sants. A ell, a tota la colla i a la majoria dels molts aficionats que no es volien perdre l’intent de tres de deu amb folre i manilles tan anunciat, esperat i treballat.
L’aposta era forta i Miret diu que tenia clar que si anaven mal dades ho deixaria estar i el faria baixar immediatament. De fet, va estar temptat de desmuntar-lo perquè “allò no parava i el que passava per dins era més greu del que semblava”.

La ràbia va ser la primera reacció. I la segona i les que van venir després, però també i va haver lloc per a l’autocrítica (“hi ha coses que no hem fet bé”) i buscar què havia fallat aquesta vegada. La resposta tècnica és que “la quadratura dels segons no era la correcta”, tot i que el castell va pujar coordinat, simètric i acompassat.
El cap de colla sabia que disposava d’un tronc “immillorable” per al tres però potser va faltar fer més proves del peu. El castell es va descompactar ràpidament i es va desequilibrar amb facilitat. Una mostra més que de castells amb folre i manilles no n’hi ha cap d’igual i que la torre de nou, el valor segur dels Castellers de Vilafranca, és tota una altra història. Diumenge, tot i ferit de mort des de ben aviat, el tres de deu va arribar fins a dosos.
David Miret encara no es dóna per vençut: “El més fàcil i còmode seria dir que no el provarem més, però que altres colles amb possibilitats (els Minyons de Terrassa i opció de futur de la Colla Vella) l’hagin anunciat ens dóna ales”, també per a l’any que ve, any de Concurs.
Després de l’intent del tres de deu, Miret va respirar amb la torre de nou però va lamentar les caigudes amb els pilars, el de set del quatre de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit amb folre i manilles del final, que només es van poder carregar. Veia descarregat el quatre amb l’agulla i el pilar el va angoixar, però el resum és que “no se li pot demanar més a un equip pilaner nou, que el primer any ha fet tot el que ha fet”.

També et pot interessar

Comentaris