La Fiscalia investiga suposades irregularitats en la revisió cadastral de Cunit

alt
06/11/2009 - 08:51h

La Fiscalia ha començat a investigar suposades irregularitats en la revisió cadastral feta fa uns mesos a Cunit, denunciada en el seu dia pels tres grups de l’oposició de l’Ajuntament de Cunit (CiU, ICV i ERC) i la Federació d’Associacions de Veïns de Cunit. Recordem que els tres grups polítics a l’oposició cunitenca també van portar el tema de la concessió dels treballs previs a la polèmica revisió cadastral a la Sindicatura de Comptes. Val a dir que arran del resultat d’aquesta revisió cadastral, que va ser motiu de multitudinàries manifestacions veïnals al carrer, el valor mitjà del sòl s’ha triplicat.
Fa uns mesos una sentència judicial donava la raó a un veí i el govern actual (PSC-PPC) va haver d’admetre que havia estat una errada la concessió dels treballs previs a dit, sense la convocatòria d’un concurs previ a l’adjudicació.
Tot i que fa mesos que se sap que tant la Fiscalia de Tarragona com la Sindicatura de Comptes treballen en el tema, va ser divendres de la setmana passada quan agents de la policia judicial es van personar a l’Ajuntament de Cunit i van interrogar la secretària i la interventora municipal. Segons s’ha sabut, aquest no era el primer cop que agents de paisà sol•licitaven informació referent a la revisió cadastral per la qual l’Ajuntament de Cunit va pagar quasi un milió d’euros a l’empresa l’Auxiliar de Recaudación, sense que hagi demostrat el seu cost.
Curiosament, la mateixa empresa va portar la recaptació d’impostos de l’Ajuntament de Cubelles (Garraf) des de l’any 1982 fins al 2007 i, segons ha trascendit, també hi poden haver irregularitats valorades en 2,3 milions d’euros. Tots els grups polítics representats a l’Ajuntament de Cubelles, llevat de l’Entesa per Cubelles, han portat el tema a la Fiscalia Anticorrupció de Vilanova i la Geltrú.

També et pot interessar

Comentaris