L’Eina incrementa l’atenció als aturats i a les persones que volen millorar la seva situació laboral

Avatar
28/10/2009 - 21:49h

El regidor de Promoció Econòmica del Vendrell, Joan M. Diu, i el responsable del Servei
d’ocupació, José Luis Espina, han presentat les dades sobre l’evolució de l’atur al Vendrell i l’augment d’atenció d’usuaris del servei des del gener fins al setembre del 2009. Joan M. Diu ha destacat que “s’està treballant molt i que el Servei d’ocupació està al costat de les persones sense feina i de les que volen millorar la seva situació personal”.
Amb l’actual situació econòmica, hi ha hagut un fort increment en les atencions i s’han superat totes les previsions. En el servei d’orientació, al gener es preveien 1.890 atencions fins al setembre i, en realitat, se n’han fet 2.759, sobrepassant les previsions amb un 50 % més. Sobre aquesta dada, cal dir que hi ha hagut un increment del 20% en nous usuaris (previsió: 1.170; real: 1.407).
Pel que fa a la borsa de treball, des de L’Eina s’han fet 223 contractacions laborals, la majoria de les quals, unes 200, s’han fet en empreses adjudicatàries d’obres incloses al Fons Estatal d’Inversió Local. A final d’any s’espera que la xifra total de noves contractacions laborals sigui de 305. En aquests moments, hi ha una quinzena d’ofertes pendents de cobrir, les quals es poden consultar al Club de recerca de feina i a la web www.leina.org.
Pel que fa a l’atur al municipi, al gener del 2009 hi havia 3.286 aturats i al setembre n’hi havia 3.568. Per tant, de mitjana, en nou mesos hi ha hagut una persona que ha quedat a l’atur per dia. Es preveu que aquesta xifra augmenti, però que no ho faci al mateix ritme dels darrers mesos. Els sectors més afectats són els serveis (56%) i la construcció (24,4%).

També et pot interessar

Comentaris