Una fuita d’amoníac en una fàbrica de Llorenç obliga a activar el Plaseqcat

24/10/2009 - 21:32h

Una fuita d’amoníac en una fàbrica de Llorenç del Penedès ha obligat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, el CECAT, a activar aquest dissabte l’alerta del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, el Plaseqcat. La fuita s’ha produït al voltant de 2/4 de 10 del matí a l’interior de la fàbrica Croexsa, situada al polígon industrial l’Empalme, s/n, i dedicada a la fabricació de productes de rebosteria. Concretament, la fuita d’amoníac s’ha detectat al dipòsit dels sistemes de refrigeració de les càmeres de l’empresa llorencenca, un tanc amb 5.000 litres d’amoníac. D’aquesta instal·lació s’han acabat vessant 200 litres. Els quatre treballadors que hi havia a la fàbrica quan s’ha produït la fuita han estat evacuats a l’exterior i un d’ells l’han traslladat a l’Hospital del Vendrell per fer-li una revisió a l’aparell respiratori.
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat al lloc de l’incident sis dotacions, que han tancat la vàlvula del dipòsit on hi havia la fuita i han procedit a la ventilació mecànica de les instal·lacions, ja que hi havia una alta concentració de gasos.
Un cop solucionat l’incident, el Plaseqcat ha quedat desactivat al voltant de 2/4 d’una del migdia, és a dir, unes tres hores després de produïr-se l’episodi.

També et pot interessar

Comentaris