Gelida adjudica l’obra de les primeres escales mecàniques de la vila

23/10/2009 - 09:10h

El ple de Gelida va fer un pas endavant el dimarts al vespre per fer realitat les discutides escales mecàniques de la Baixada de les Monges. Amb els vuit vots favorables del PSC i els cinc contraris d’ERC, CiU i ICV, el consistori va aprovar l’adjudicació provisional del contracte d’obres d’execució i manteniment per dos anys de la nova instal·lació. Segons va explicar l’alcalde de Gelida, Lluís Valls, dues empreses es van presentar al concurs per optar a executar les obres i la guanyadora, Güell, SA, ho va fer amb un projecte que rebaixa el que havia previst l’Ajuntament. En concret, el projecte asscendirà a 504.630 euros, dels quals 328.466 estaran subvencionats per la Diputació de Barcelona. Això suposarà un estalvi de 113.000 euros respecte del que s’havia pressupostat inicialment.
Abans d’iniciar la construcció de les escales, però, l’Ajuntament haurà de resoldre l’expropiació urgent dels terrenys on es vol fer l’obra, doncs no ha pogut arribat a Eun acord amb els seus propietaris per la seva cessió.
Malgrat aprovar l’adjudicació de l’obra, els socialistes es van trobar una vegada més amb les crítiques de l’oposició respecte d’aquest projecte. Tant ERC, com CiU i ICV van criticar la “urgència” de l’obra i van coincidir que les escles mecàniques no haurien de ser una “prioritat” per Gelida en moments de crisi.
Els més crític amb el PSC va ser el regidor de CiU, Francesc Rosell, que va denunicar que amb aquesta obra augmentarà l’endeutament del consistori gelidenc. Segons Rosell, Gelida és el municipi “més endeutat del Penedès” amb un endeutament per càptia de 615€, que pot pujar fins el 720€ després d’executar aquesta obra.

També et pot interessar

Comentaris