Erasme Torrents dimiteix com alcalde de Torrelles de Foix

21/10/2009 - 16:23h

 Erasme Torrents ja no és l’alcalde de Torrelles de Foix. Al final del ple d’aquest dimarts presentava la dimissió davant el consistori. Les raons que l’han portat a fer aquest pas han estat “professionals i personals”, va dir. Després d’un ple com de costum intens i feixug i quan passaven uns minuts de la mitjanit comunicava a la resta de regidors la seva decisió. Torrents es va acomiadar llegint una carta amb la qual començava dient que “ja fa dies que la feina de la meva empresa necessita més del meu temps i l’Ajuntament necessita més dedicació de la que ara jo puc aportar”.
Torrents va reconèixer que aquesta legislatura que va iniciar a mitjan 2007 i de la qual en va sortir com a llista més votada va tenir el seu primer contratemps seriós quan “dues de les quatre persones que vam entrar a governar van marxar de l’equip de govern”. Aquest afer va comportar setmanes d’enrenou i adaptació. El segon contratemps va ser “el fet que ens vam trobar un ajuntament endeutat fins les orelles a conseqüència de l’anterior govern Miralles-PSC. Es van fer molts projectes, segurament alguns necessaris però d’altres se n’haurien pogut prescindir. El que no es podia era fer-los tots en tant poc temps ja que Torrelles econòmicament no s’ho podia permetre”.
Però Torrents es va anar trobant obstacle rere obstacle. Explica que el seu govern es va trobar moltes d’aquestes obres “per acabar de pagar” i se’ls van afegir més problemes com el de Can Coral, el deute important per liquidar al Pla dels Setze i el darrer la sentència del Tribunal que obliga l’ajuntament a pagar les últimes certificacions de Plana de les Torres.
Estant en un govern amb minoria Torrents va tenir paraules d’agraïment pel grup d’Esquerra dient que “gràcies al seu suport hem pogut tirar endavant”. Va voler repassar la seva aportació a l’ajuntament destacant alguns projectes que en aquesta legislatura s’han pogut realitzar tot i els problemes econòmics com l’ampliació del cementiri, el futur nou camp de futbol de gespa i la millora de l’edifici de l’escola entre d’altres. Torrents es va acomiadar dient “he mirat de tractar a tothom igual i de la millora manera. Els meus millors desitjos pel poble”.
El primer tinent d’alcalde, Jaume Brichs té ara un plaç màxim de deu dies per convocar un ple extraordinari d’on en surti el nou alcalde.
D’altra banda i abans de la dimissió de Torrents l’equip de govern amb els vots d’ERC va aprovar l’augment de les taxes municipals derivats del pla de sanejament. A grans trets l’IBI s’augmentarà un 6,74%, l’impost de vehicles un 11,39%, la recollida d’escombraris un 20% i la llar d’infants un 30%. Es va aprovar per unanimitat també la contractació definitiva del nou camp de futbol.

També et pot interessar

Comentaris