El CCAP vol coordinar tots els recursos de protecció civil

13/10/2009 - 16:28h

Dijous de la setmana passada, el Consell Comarcal va viure sessió de ple ordinaria on es va aprovar, entre d’altres temes, la ratificació parcial en relació a la modificació del nom de la comissió informativa d’Hisenda i Serveis Generals i també es va aprovar una modificació parcial de l’estructura organitzativa del Consell Comarcal.

Modificació de pressupost
A banda d’aquests acords, el ple del Consell Comarcal va aprovar una modificació de pressupost de poc més de 228 mil euros, que recull diverses subvencions de la Generalitat o altres administracions i, a més, també s’aplicarà un superàvit de 23 mil euros.
Les partides més importants a les quals aniran a parar aquests diners de més són, bàsicament, serveis socials i, també, hi ha despeses de foment de l’ocupació.
El Consell Comarcal també va aprovar les bases generals dels processos selectius per a l’accés a les places vacants del CCAP.

Al·legacions Pla Territorial
En l’àrea de Cooperació Municipal i Planificació Territorial es van aprovar dos dels punts més destacats de l’ordre del dia. El primer es tractava d’una ratificació del Decret de la Presidència del 23 de juliol en relació a les al·legacions del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.
Recordem que les al·legacions són les següents: que el Pla Director Metropolità de Barcelona respecti íntegrament les previsions del Pla Territorial de l’Alt Penedès, actualment aprovat i en vigor; que es tinguin presents el criteris i directrius que s’estableixin a la Carta del Paisatge i que es tingui present el Mapa de Sòls de l’àmbit geogràfic de la Denominació d’Origen Penedès.

Coordinar recursos
A més a més, des del CCAP es demana que es tingui present la resolució de la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya en relació a la creació d’un nou àmbit funcional de planificació territorial que contingui les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i aquells municipis de l’Anoia que voluntàriament i lliure s’hi adhereixin.
Per acabar, els consellers van aprovar el Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil de l’Alt Penedès, al qual s’hi han afegit els 27 municipis de la comarca.
El que vol aquest pla és que el Consell Comarcal creiï i mantingui un centre de coordinació d’emergències comarcals per delegació expressa dels municipis interessats, que ha d’estar comunicat i s’ha de coordinar amb els centres municipals de coordinació operativa i amb el Cecat.
Així, com van explicar des del Consell Comarcal, es tractarà sobretot de donar recursos als municipis més petits, que són els que en tenen menys a les seves mans. D’aquesta manera, el CCAP prestarà suport, assistència i cooperació a les funcions municipals de protecció civil.
Des del ple, però, es va explicar que és un procés que encara tardarà ja que, després de l’aprovació del pla, encara caldrà un treball de revisió de tots els efectius i desplegar un protocol d’actuació en casos d’emergència.

També et pot interessar

Comentaris