Olèrdola tindrà zona wi-fi en tots els seus equipaments municipals

alt
13/10/2009 - 16:23h

Amb el propòsit de reduir al màxim l’anomenada “fractura digital” i facilitar l’accés de tots els veïns a les noves tecnologies, l’Ajuntament d’Olèrdola està impulsant tot un seguit de mesures per a poder fer arribar a tothom la connexió a Internet. L’acció d’aplicació més immediata és la d’oferir l’accés gratuït a Internet a través de wi-fi a les seus de l’Ajuntament, a Sant Miquel d’Olèrdola, així com als centres cívics La Xarxa de Moja i Gatzara de Sant Pere Molanta. Raimon Reventós, regidor de Comunicació de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que l’Ajuntament ja té contractada aquesta línia d’accés a Internet i instal·lat l’amplificador perquè puguin ser ja operatives aquestes zones wi-fi en equipaments municipals.
Per canalitzar l’accés a Internet en aquestes zones wi-fi, els veïns d’Olèrdola només caldrà que es donin d’alta del servei per obtenir el nom d’usuari i la clau d’accés. El formulari que cal omplir per formalitzar el registre que dóna dret a l’accés al servei ja es pot descarregar al web municipal www.olerdola.cat.
Reventós també anunciava que des de l’Ajuntament s’està treballant perquè, ben aviat, el sistema d’accés wi-fi es pugui implantar a tot el municipi.

Modificació de pressupost
A banda, l’Ajuntament d’Olèrdola va realitzar sessió plenària el dia 7 d’octubre passat, on un dels punts aprovats va ser la modificació de pressupost per valor de 56.000 euros, que incorporava la creació d’una plaça de gerent i l’ampliació a jornada completa de la dedicació d’una educadora d’escola bressol.
Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, va explicar que la majoria de l’import de la modificació es destinava a reforçar el servei de neteja, especialment per atendre les noves necessitats de les escoles. CiU i ERC van votar en contra del punt perquè no compartien els criteris de la modificació de la plantilla.

Vots en contra
Pau Miret, regidor d’ERC, indicava que la modificació es feia arran de la baixa per maternitat de la secretària. Per ERC, es tracta d’una baixa que es pot cobrir amb personal que té l’Ajuntament i que ja ha realitzat aquestes funcions, sense necessitat de contractar una nova secretària interventora, com s’ha fet.
Jordi Alonso, portaveu de CiU en la sessió per l’absència justificada de Xavi Pellisa, va coincidir amb ERC respecte a què no calia contractar una persona per suplir la baixa de la secretària i va afegir que, a l’Ajuntament, “no li feia cap falta” un gerent.
L’alcalde va explicar que la modificació no suposava cap cost exagerat perquè el suplement que rebia l’actual enginyer per assumir la gerència s’obtenia gràcies a la menor retribució que rebria la secretària accidental respecte la titular, en passar també part de les seves funcions a la gerència.
L’alcalde també va voler indicar que el pes del capítol de personal en el pressupost de l’Ajuntament està dins de les recomanacions que habitualment es fan a les administracions municipals, i suposa un terç de la despesa.
Jordi Alonso va insistir a valorar que no calia gerència perquè entenia que assumia funcions que han de fer els regidors de l’equip de govern. El regidor de CiU va proposar finançar el sou amb les assignacions econòmiques dels regidors del govern.

Obtenció d’un segon metge
Les hores d’atenció mèdica que s’oferten als consultoris d’Olèrdola s’ampliaran notablement ben aviat, gràcies a l’obtenció del segon metge assignat al municipi. La notícia la donava a conèixer, durant el ple, la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Olèrdola, Eva Ruiz. Ruiz recordava que l’obtenció d’aquest segon metge era una millora que perseguia el municipi des de feia temps.
Als consultoris d’Olèrdola s’hi atén una població superior a la censada i, en els darrers anys, s’han incrementat el nombre de targetes sanitàries referenciades al municipi. Ruiz explicava en el ple que durant els propers dies es definirien els nous horaris d’atenció als consultoris però ja avançava la intenció d’ampliar un dia més de consulta a Moja i un altre a Sant Pere Molanta.
Actualment, hi ha visita de metge a Moja els dilluns i els divendres tot el matí, amb els dimecres compartit amb Sant Miquel. A Sant Pere Molanta els matins assignats són dimarts i dijous.
Amb el segon metge, que tindrà una dedicació a Olèrdola superior a la mitja jornada tal com inicialment es preveia, el consultori de Moja podrà tenir 4 dies complets de consulta mèdica, 1 dia Sant Miquel i 3 dies Sant Pere Molanta. Ruiz apuntava que el segon metge entraria en servei durant el novembre i que la mesura també implicaria l’increment del servei d’infermeria.

També et pot interessar

Comentaris