Seguint les petjades literàries per Vilafranca

07/10/2009 - 15:28h

Diumenge a dos quarts d’onze del matí es durà a terme una ruta per diferents emplaçaments de Vilafranca per seguir l’empremta literària que autots locals i forans van deixar sobre la vila. Diversos alumnes i exalumnes del col·legi Sant Elies llegiran textos de Lluís Via, Pere Alagret, Manuel Trens, Rodolf Llorens, Pere Grases, Josep Parera, Antoni Massanell, Manuel Milà i Fontanals, Eugeni d’Ors, Josep Pla, Pin i Soler, Joan Teixidor, Pau Vila, Joan Santamaria i Josep Maria de Sagarra. Aquesta és una iniciativa de l’Institut d’Estudis Penedesencs que amb el suport de l’Institut Ramon Llull organitzarà també al Vendrell, el 25 d’octubre, i a Vilanova, el 8 de novembre.

La ruta sortirà de la plaça Penedès cap a la Font dels Alls per continuar cap al carrer Sant Bernat camí del campanar de Santa Maria. Travessarà la plaça Jaume I fins arribar a la biblioteca Torras i Bages, recorrerà la plaça Constitució fins al carrer de la Cort, passarà per les places de la Vila i de Sant Joan i finalitzarà a la Rambla Nostra senyora.
Aquest itinerari l’ha preparat la professora de literatura catalana Maria Teresa Gil, que ha volgut posar a l’abast de tothom una pràctica habitual amb els seus alumnes.
Cada lectura l’acompanyarà la música interpretada per les germanes Foix i Aina Calvet. Els alumnes que faran les lectures són Marina Garriga, Alexandra Hosta, Maria Martí, Aleix Matabacas, Laia Paretas, Clàudia Samsó i Joan Solé.
Els interessats a participar en aquesta iniciativa cal que s’inscriguin a la secretaria de l’Institut d’Estudis Penedesencs. L’activitat, que té un preu de 5 euros, es farà amb el suport d’una guia amb els textos i el recorregut i finalitzarà davant del Casal amb un refrigeri.

També et pot interessar

Comentaris