Sisco Olivella ja és soci d’honor de la Federació Catalana de Cine Clubs

01/10/2009 - 15:21h

El passat dissabte  Vilafranca va acollir la 4ª Jornada del Cineclubisme Català. Cine Club Vilafranca va ser l’amfitrió d’una jornada nova Assemblea de la Federació Catalana de Cineclubs, que va comptar amb prop de 70 representants de 26 cineclubs d’arreu del territori català.

L’Escorxador va ser l’espai on es va desenvolupar una matinal entorn la programació cinematogràfica catalana. La sessió de treball va incloure dues taules de debat sobre la programació en 35 mm i programació en digital. Al final de la sessió de debat es van posar en comú les conclusions d’ambdues taules i, acte seguit, es va signar la “Carta de Vilafranca”, un manifest que reivindica el paper que tenen els cineclubs com a formadors de públic i defensors del cinema d’autor, independent i de qualitat. D’aquesta manera queda clar l’objectiu de reivindicar el paper dels cine clubs com a alternativa al cinema comercial i la voluntat de tenir un paper actiu en la futura llei del cinema del país.
En el transcurs del dinar de germanor es va retre un homenatge a Francesc Olivella, nombrant-lo de soci d’Honor de la Federació Catalana de Cine Clubs. La família va recollir el guardó en un dinar celebrat a Cal Figarot. En aquest dinar també es va festejar el 80è aniversari del cineclubisme català, des de les primeres sessions de cineclub MIRADOR, l’any 1929.

La tarda va continuar amb l’Assemblea anual, on es va fer un repàs de les activitats realitzades durant el 2008 i es van posar sobre la taula els projectes en curs. L’assemblea es va cloure amb la preestrena estatal del film “Tokio Sonata”, del director japonès Kiyoshi Kurosawa.

L’objectiu d’aquestes trobades de la Federació és mantenir el contacte que permet treballar en xarxa amb l’objectiu de defensar el dret del públic a una cinematografia de qualitat, d’autor, de diverses nacionalitats i en la seva versió original.

També et pot interessar

Comentaris