Joan Raventós diu que la Generalitat no compleix amb l’Alt Penedès

30/09/2009 - 16:53h

El diputat de CiU Joan Raventós i el president del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès i president adjunt del Consell Comarcal, el també convergent Francesc Olivella, han realitzat aquesta setmana una roda de premsa en què han volgut analitzar el moment econòmic que està vivint la comarca així com les ajudes que s’estan produint des de la Generalitat.
Comarca “endarrerida”
Joan Raventós afirma que la Generalitat no ha complert amb la comarca i que no estan posant mesures per fer front a la crisi i així ha de vetllar perquè el govern català acompleixi els seus compromisos en matèria de pressupost. Raventós va apuntar que, per exemple en el cas d’agriculatura, al juliol no s’havia acomplert ni el 9% del que estava previst i que l’Alt Penedès estava molt per sota del Barcelonès i de tot Catalunya.
A més a més el diputat també va explicar com, tot i que ja s’havien adjudicat les obres, fa mig any que s’espera que les obres dels pisos del Gat Cendrer de Sant Sadurní comencin.
Amb aquestes dades a la mà, el diputat no va poder fer altra cosa que lamentar que la nostra comarca quedés tan endarrerida, sobretot en temes tan importants com la sanitat, però també passant per temes d’infraestructures i educació, entre d’altres.
Precisament en el camp de les infraestructures, Joan Raventós va qualificar en la seva intervenció com “el tram de la vergonya” els sis quilòmetres que separen Puigdàlber de Vilafranca. Segons Raventós, el govern encara no ha posat data a la licitació de les obres “tot i que Jordi Pujol ho va deixar pràcticament fet”.

Congelar impostos
Per altra banda, Francesc Olivella va recomanar a tots els ajuntaments de la comarca que congelin els impostos per intentar ajudar a pal·liar una mica la pressió fiscal exercida sobre les famílies. Olivella va reconèixer que donar els mateixos serveis sense tants ingressos seria “fer màgia i meravelles”, però que cal fer un esforç.
A més a més, Joan Raventós va afirmar que per CiU Catalunya podria liderar el canvi econòmic a tot Espanya “si tingués un lideratge fort, però no el tenim”.
Pel que fa al dret a decidir, el diputat convergent va afirmar que “estem a favor de l’autodeterminació i no ens hem d’amagar, però els processos calen fer-se de forma serena i equilibrada per aconseguir majors quotes de sobirania de Catalunya”. Per Raventós quest dret a decidir rau, també, en el dret a convertir-se en Vegueria Penedès.

També et pot interessar

Comentaris