Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3d9f el 4d9f i el 2d9f

alt
20/09/2009 - 18:42h

Tarragona – Magnífica actuació dels Castellers de Vilafranca a la festa de Santa Tecla de Tarragona. Els Verds han descarregat el tres i el quatre de nou així com la torre de nou. Amb la d’aquest diumenge ja és la vegada 45 que ho han aconseguit al llarg de la seva història. L’altra colla destacada ha estat local. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha recuperat la ‘tripleta’ després de no aconseguir-ho des de l’any 1998 a l’Arboç.
altACN – Magnífica actuació dels Castellers de Vilafranca a la festa de Santa Tecla de Tarragona. Els Verds han descarregat el tres i el quatre de nou així com la torre de nou. Amb la d’aquest diumenge ja és la vegada 45 que ho han aconseguit al llarg de la seva història. L’altra colla destacada ha estat local. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha recuperat la ‘tripleta’ després de no aconseguir-ho des de l’any 1998 a l’Arboç.

D’aquesta manera, han descarregat els tres i quatre de nou i el cinc de vuit. La Vella de Valls i la Colla Xiquets de Tarragona han tingut un paper molt semblant apostant principalment pel tres de nou en primera i segona ronda.

La plaça de la Font de Tarragona ha viscut una de les jornades castellers més llargues des de l’inici d’aquesta temporada. El sol, la calor, una plaça plena de gom a gom i un bona dosi de bons castells han estat els factors més destacats. Recordar que aquesta Diada ve marcada, a diferència d’altres festivitats, per la celebració de les tres rondes de manera consecutiva deixant pel final la de recuperació.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estat l’encarregada d’obrir aquesta diada que es celebra el primer diumenge de la festivitat de Santa Tecla. Així, els de Tarragona han descarregat un cinc de vuit de manera ràpida i segura. Amb el d’aquest diumenge és el vuitè que descarreguen. La Colla Xiquets de Tarragona han iniciat la seva participació amb un intent desmuntat de tres de nou amb folre. Tot i no haver pogut coronar-lo en aquesta ocasió, sí que van poder descarregar-lo per la festivitat de Sant Magí, la Festa Major d’estiu de la ciutat.

La Vella de Valls ha iniciat la seva participació amb un intent de la torre de nou. Tot i que aquest castells és de gamma extra, la falta de seguretat i de precisió en les manilles ha provocat que no arribés a carregar-se. Destacar també que la Vella mai ha aconseguit descarregar aquest castell en aquesta festivitat tarragonina.

Els Castellers de Vilafranca han iniciat la seva actuació descarregant el seu desè quatre de nou de manera segura, ràpida i àgil.

En segona ronda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona han descarregat el tres de nou amb folre. Amb el d’avui ja és el segon que descarreguen aquest 2009.

Els Xiquets de Tarragona han repetit durant la segona ronda el tres de nou amb folre. En aquesta ocasió, els tarragonins han fet un pas endavant i han aconseguit carregar-lo.

La Vella de Valls ha descarregat el tres de nou amb folre de manera segura i ràpida. Amb la d’avui ja l’han descarregat en sis ocasions, l’últim cop el passat 10 de setembre amb motiu de la Diada.

Els de la camisa verda han descarregat un tres de nou amb folre durant la segona ronda. Tot i així, el castell ha estat lent en la seva execució i l’anxaneta ha quedat un xic endarrerida en el desenvolupament del castell. Tot i així, dels cinc cops intentats al llarg del mes d’agost en tots ells s’ha pogut descarregar.

Ha estat just a l’inici d’aquesta tercera ronda quan l’eufòria ha arribat al seu límit a la plaça de la Font de Tarragona ja que la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat, després de dos peus desmuntats, el quatre de nou amb folre. D’aquesta manera, s’ha aconseguit la tripleta i al mateix temps, descarregar un castell que feia més de cinc anys que no es descarregava.

Durant aquesta tercera ronda, els Xiquets de Tarragona han intentat el quatre de nou amb folre mentre que la Vella de Valls ha descarregat amb fermesa un cinc de vuit. Fermesa, seguretat i una bona dinàmica serien els adjectius que millor definirien l’execució del castell per part dels vallencs.

Els Castellers de Vilafranca han descarregat en el transcurs de la tercera ronda la torre de nou amb folre i manilles. Amb aquest ja és el 45è castell que descarreguen. En aquest, elements com el ritme d’execució, un bon peu folre i manilles són els elements clau per poder descarregar-lo.

La ronda de recuperació abans dels pilars ha servit perquè els Xiquets de Tarragona poguessin descarregar el quatre de vuit aconseguint així el novè de la temporada. Així mateix, la Vella de Valls ha carregat la torre de nou amb folre i manilles. Tot i el bon treball fet pels castellers, el castell s’ha trencat durant la sortida dels dosos.

Quan a la ronda de pilars la Vella de Valls i els de la camisa verda han executat el pilar de vuit. Mentre que el de la colla vallenca ha quedat en un intent els del Penedès l’han carregat.

Els pilars de cinc per part de les colles locals han tancat la jornada castellera d’aquest diumenge a Tarragona on hi han assistit més de 8.000 persones.

També et pot interessar

Comentaris