Les obres del darrer tram del Passeig Marítim de la Platja de Calafell, a partir del dia 21

Avatar
10/09/2009 - 09:39h

La segona fase de les obres de remodelació del Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, al nucli de la Platja de Calafell, començaran el proper 21 de setembre i estaran acabades abans de la Setmana Santa de 2010. El projecte es realitzarà en quatre fases: les dues primeres inclouen els serveis del subsòl i la tercera i la quarta la superfície, que encara està pendent perquè resta aprovar el projecte. Les quatre fases s’executen esglaonadament, per tal d’evitar que hi hagi obres durant la temporada turística alta. “El Passeig Marítim de la Platja és un espai del tot excepcional, que concentra una gran vida i una elevada activitat econòmica. Per això s’hi ha de treballar amb una sensibilitat molt especial. Ens en vam sortir amb la primera fase, tant pel que fa a qualitat com a calendari, i ara tornarem a complir”, ha explicat l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez.
Les obres tenen un pressupost de 2.918.607,69 euros i han estat adjudicades a l’empresa Sorea, que va presentar la millor oferta entre tretze constructores aspirants. Les obres consisteixen en l’execució de la part soterrada, amb tots els serveis i canalitzacions, al tram central del Passeig, entre el carrer Sant
Pere i la rambla Costa Daurada, d’uns 700 metres de longitud.
En concret, es renovaran totes les xarxes de serveis (clavegueram, aigua, enllumenat, baixa tensió, gas, telefonia…). I com és norma de l’actual equip de govern es deixarà oberta una conducció per a futures xarxes de telecomunicacions, amb la finalitat d’evitar “reobrir” el Passeig a curt termini. En definitiva, es deixarà tot a punt per a les fases finals (tercera i quarta), amb una plataforma provisional com la dels primers trams ja executats. Un dels aspectes més remarcables és la solució prevista per a la recollida d’aigües pluvials: es dobla la capacitat hidràulica del front marítim, la qual cosa evitarà la major part d’inundacions.
Un altre aspecte importantíssim és que les obres d’aquesta tardor-hivern començaran a donar solució al bombeig d’aigües residuals que passa pel Passeig i que produeix freqüents pudors.
Les obres es faran per sectors, com en la primera fase, de forma que no quedi afectat tot el tram. Així, l’afectació de cada sector serà més curta i s’informarà amb anticipació del calendari d’obres a veïns i establiments, per tal que puguin planificar allò que puguin necessitar (per exemple, si els establiments volen aprofitar per fer vacances). A més, l’adjudicatària dels treballs tindrà una oficina d’informació al número 42 del carrer Mallorca.
La remodelació del Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, al nucli de la Platja, és un dels projectes més emblemàtics de la legislatura. Són obres que donaran solució a l’envelliment d’aquest tram de passeig, construït fa més de 40 anys. En l’actualitat, la totalitat de la façana marítima de Calafell és de cinc quilòmetres de longitud, i té acabat el Passeig Marítim. El darrer tram, proper al port esportiu i pesquer, es va inaugurar el setembre de 2007.

També et pot interessar

Comentaris