El ple se suma al Pacte d’alcaldes per reduir les emissions de CO2

28/08/2009 - 09:19h

L’Ajuntament de Sant Sadurní no ha renunciat ni aquest mes d’agost a repassar l’estat de la vila. Amb l’absència d’algun regidor que encara estava gaudint del període vacacional, el ple de la capital del cava es va reunir dimecres, amb només dos punts a l’ordre del dia. El primer, aprovar l’adhesió del municipi a l’anomenat “Pacte d’alcaldes”. Aquesta és una de les iniciatives més ambicioses que ha posat en marxa la Comissió Europea, com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la Terra.
En concret, i segons el document aprovat pel ple, Sant Sadurní es compromet a assolir els objectius proposats per la UE, mitjançant la creació de plans d’energies renovables. Tal i com va explicar el regidor de Medi Ambient, Isidor Rando, les accions de l’Ajuntament sadurninenc es concretaran en l’estudi de la viabilitat de col·locar diferents plantes fotovoltaiques al municipi. Segons Rando, ja feia temps que el consistori anava al darrera d’aquesta inversió i l’adhesió a l’anomenat “Pacte d’alcaldes” facilitarà l’obtenció de subvencions a aquests efectes.
L’altre punt de l’ordre del dia que es va presentar al ple va ser l’acceptació de la renúncia de l’actual regidor d’Economia i Serveis Comunitaris, Enric Parera, el qual va explicar que renunciava al càrrec per motius personals i professionals. Parera fa més de deu anys que fa de regidor a l’Ajuntament i durant aquest temps ha estat titular de Festes, Joventut, Governació, Serveis Comunitaris i, des de feia pocs mesos, d’Economia i Hisenda.

També et pot interessar

Comentaris