CiU denuncia que Llena mantingui l’interinatge a l’Incavi tot i la crisi

21/08/2009 - 09:01h

Joan Raventós, diputat de CiU, ha denunciat que “el conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, manté la Direcció General de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), en una situació d’interinatge en uns moments cabdals per al sector”. Raventós ha explicat que l’anterior director general de l’INCAVI, Joan Aguado, va anunciar l’1 de juliol passat, la seva voluntat d’abandonar l’esmentat càrrec per motius personals.
El 29 de juliol se signa un decret de delegació de competències del director general de l’INCAVI en òrgans del Departament d’Agricultura i del mateix INCAVI, però “el càrrec de Director General continua vacant hores d’ara”. “Es demostra la manca de sensibilitat del conseller Llena vers el sector i també la seva manca de lideratge”, ha dit el diputat.
Per Raventós, aquest fet demostra “la inoperància del Departament i que el sector vitivinícola no és prioritari per aquest Govern”. Un sector com el del vi no hauria d’estar “orfe” en uns moments on es dibuixa un panorama gens optimista: “S’entrarà en plena verema i els pagesos no tenen cap garantia ni de preus ni d’entrar la collita ni del destí dels excedents de cooperatives i empreses elaboradores”. Raventós ha lamentat que la Generalitat no correspongui als esforços que en aquesta època de l’any han de dur a terme molta gent afectada amb “el suport explícit al sector que hauria de demostrar el Govern”.

També et pot interessar

Comentaris