Veïns de Can Coral a Torrelles de Foix volen que es revisin les quotes urbanístiques

21/08/2009 - 08:15h

altaltDijous al matí una part del veïnat de la urbanització de Can Coral va concentrar-se davant l’Ajuntament de Torrelles de Foix per protestar per la postura de l’actual equip de govern de no facilitar els pagaments de les quotes urbanístiques a persones jubilades i a aquelles que s’han quedat a l’atur els darrers mesos.

La presidenta de l’Associació de Veïns dels Sis Polígons, que agrupa part dels veïns de Can Coral, creada ara fa dos anys, Tere Rodríguez, ha explicat que en aquesta situació s’hi troben prop de 200 veïns. Per fer assumibles i més còmodes els pagaments, l’Ajuntament, a través de l’Agència Tributària Catalana, va fraccionar-les en quatre quotes, la primera de les quals van abonar el 87% dels propietaris. El problema dels impagats ha augmentat a la segona quota i només el 67% dels propietaris l’han abonada. 
Aquests dies, els veïns han mostrat la seva preocupació davant l’amenaça de l’Ajuntament d’optar per la via de l’embargament de béns en cas de no pagar. Rodríguez ha explicat que han demanat a l’Ajuntament que faci “una revisió de les quotes urbanístiques” de totes les persones que demostrin que el seu estat econòmic actual no els permet satisfer-les. “No pararem fins que ho aconseguim i ens manifestarem si cal cada mes. Aquesta és l’única força que tenim”, i ha afegit que “cap partit polític ens ajuda i ens trobem desemparats”.
Una de les denúncies que han fet és la situació de l’actual regidor de l’equip de govern, Joaquin Valcarcel, veí de Can Coral de qui diuen “rep un tracte de favor que no té ningú”, asseguren que és l’únic que pagarà al final de les quatre quotes i a sobre “no se li cobraran interessos”.
Algunes irregularitats
Els veïns han anat més enllà i han denunciat certes irregularitats de l’actual Ajuntament de Torrelles de Foix. En aquest sentit, afirmen, 500.000 euros de les quotes urbanístiques s’han desviat per posar al corrent diverses factures de l’Ajuntament i, a l’abril, quan acabin les obres, diuen, faltaran aquests diners, que “ens tocarà pagar novament als veïns”. Es queixen que les contribucions s’han apujat i, de cara a l’any que ve, l’Ajuntament amenaça a continuar els augments i Rodríguez va més enllà quan es pregunta perquè, en comptes de fer una comissió de govern cada setmana, no se’n fa una cada més. Assegura que els membres de la comissió de govern cobren cadascú 200 euros per cada comissió i es pregunta  “perquè no es retallen les comissions i així col·laboren en la reducció de les despeses de l’Ajuntament”. Tere Rodríguez es mostra molt explícita quan diu “hi ha diners només per al que volen” i no s’expliquen com un ajuntament tan endeutat pressuposta una festa major que se celebra aquest cap de setmana amb gairebé 40.000 euros.
Cúmul de despropòsits
Fa dos anys, l’anterior govern socialista va adjudicar les obres d’urbanització de Can Coral, 48 hores abans d’acabar el mandat. Era l’inici d’un cúmul de despropòsits per als veïns de Can Coral que encara no s’expliquen com, els mesos següents, ningú del govern va demanar cap subvenció per a les obres. També es mostren molt descontents amb l’actitud de l’actual presidenta de la junta de cooperació, Carolina Núñez. Mantenen que era la persona que hauria d’haver informat els veïns de quina empresa havia estat adjudicada per realitzar les obres i quina quota urbanística havia de fer front cadascun dels veïns. I no paren de fer-se més preguntes com, per exemple, perquè els veïns han hagut d’assumir 300.000 euros de les vinyes de Cal Jutge quan l’alcalde va dir que aquestes estaven fora d’àmbit i, perquè s’han valorat unes altres vinyes incloses a la urbanització de 18.000 metres quadrats per valor de dos milions d’euros que també han d’assumir els veïns i no el propietari. Acaben denunciant que l’actual alcalde, Erasme Torrents, va signar un contracte de soterrament elèctric que ha costat més d’un milió d’euros i els veïns han hagut de pagar la connexió de la llum dues vegades. “Tot s’ha fet a l’esquena dels veïns”, han assegurat. L’any passat, veïns, ajuntament i junta de cooperació mantenien una reunió mensual per saber el ritme de les obres i si sorgien problemes. “A l’ajuntament no li va interessar i les va suspendre”.
 

També et pot interessar

Comentaris