La millor actuació per encarar Sant Fèlix

16/08/2009 - 12:29h

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit aquest dissabte a La Bisbal del Penedès (Baix Penedès) descarregar el primer tres de vuit amb agulla de la temporada. Amb la bona execució d’aquest i del pilar de set, la colla de la camisa verda han tancat la millor jornada castellera de l’any fins la data d’avui. La Joves de Valls ha aconseguit aquest dissabte carregar el tres de vuit amb l’agulla per primera vegada. La jornada d’aquest dissabte Mare de Déu d’agost, marcat per la forta calor i una plaça plena, ha servit també per tornar a veure després de dos anys, la Colla Vella dels Xiquets de Valls.Els Castellers de Vilafranca han començat la primera ronda descarregant el quatre de nou amb folre. D’aquesta manera en sumen una més a les que quatre que ja havien aconseguit fins a la data. Els de Vilafranca l’han carregat amb facilitat, tot i així, han notat l’esforç fet en el moment de la baixada.

Per la seva banda, La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que enguany participaven amb menys camises que els de Vilafranca, han començat com van fer a la diada del Firagost de Valls, amb un cinc de vuit. Aquest primer castell ha quedat en un intent ja que no ha arribat a coronar-se. La caiguda d’aquest castell ha estat causada a que ha quedat molt tancat a nivell de quarts.

La Colla Joves Xiquets de Valls, amb també menys gent que la Vella o que els de la camisa verda, han carregat en aquesta primera ronda el tres de nou amb folre tot i que no s’ha pogut descarregar com sí que han fet ja en tres ocasions aquesta temporada. Amb aquesta edició ja és la setena que la Joves no descarrega el 3 de 9 amb folre a la Bisbal del Penedès.

Després de l’intent del cinc de vuit, la Vella de Valls ha descarregat amb facilitat el 3 de 8 per tancar la primera ronda. Cal destacar que únicament l’any 2007 es van descarregar tots els castells de la primera ronda

Ja en segona ronda, els Castellers de Vilafranca han descarregat el tres de nou amb folre. Tot i que ha anat lent amb l’execució, ha estat descarregat sense problemes pels de la camisa verda. Recordar que al concurs de castells de Tarragona es valora més el tres de nou, a la pràctica, el quatre de nou té més necessitats tècniques.

En aquesta segona ronda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el quatre de vuit amb molta seguretat, net i de manera ràpida i àgil.

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls han descarregat a la perfecció un cinc de vuit. El considerat el ‘castell estrella’ de la Joves. Tot i que també la seva execució ha estat un xic lenta, tota l’estructura del castell s’ha mantingut amb fermesa.

Ha estat en el transcurs de la tercera ronda quan els Castellers de Vilafranca han aconseguit descarregar el tres de vuit amb agulla. Aquest dissabte era la primera ocasió en que ho han intentat i, al mateix temps, han aconseguit descarregat. Cal subratllar que aquesta temporada cap colla l’havia aconseguit descarregar i únicament els Minyons de Terrassa l’havien aconseguit carregar.

Durant l’execució del castells, els de la camisa verda han reforçat l’estructura amb terços grans tot i que l’enxaneta ha tingut un moment d’incertesa han aconseguit carregar-lo. La baixada del castell ha estat ràpida per tancar, juntament amb el pilar de set, el que ha estat la seva millor actuació de la temporada.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls han descarregat la torre de 7 per acabar la seva actuació abans de la ronda de pilars. Seguretat i rapidesa serien algun dels adjectius per definir l’execució d’aquest castell. La propera actuació de la Vella serà aquest mateix diumenge a Vallmoll (Alt Camp)

L’últim castell de la jornada ha estat el de la Colla Joves Xiquets de Valls que han carregat el tres de vuit amb agulla. La propera actuació de la Joves serà a l’Arboç (Baix Penedès).

Ja en la ronda de pilars, els Castellers de Vilafranca han tancat la seva actuació amb el pilar de 7. L’alegria de la colla de l’Alt Penedès estava justificada ja que han tancat la millor actuació fins al moment aquesta temporada. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tancat la seva actuació amb dos pilars de cinc.

També et pot interessar

Comentaris