Verdún demostra que no té cap deute pendent

14/08/2009 - 10:39h
Ahir l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès va viure un altra dels plens polèmics que van omplir de gom a gom la sala i fins i tot va deixar veïns fora de la mateixa i a l’escala,c intentant seguir el desenvolupament de la sessió sol.licitada el passat dia 7 pels quatre membres de l’oposiciño: Agnès Ferré i Josep M.Català (CiU) i Ramon Rovira i José Maria Cuadros (PSC).
El primer punt era el que no es va incloure a la sessió de ple ordinari de juny en el que els membres de l’opoisició sol.licitàven la dimissió de la regidora Pilar Verdún Vives, delegada d’Ensenyament, “per tenir deutes tributaris a l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, on s’embargaven dues finques”, segons deia la petició de l’oposició.
Després que l’alcalde Josep Maria Puigibet, tornés a informar als assistents que no toleraria cap mena d’interrupció e insults per part del públic, “si algú ve aquí pensant-se que això és un circ, ja pot marxar de la sala”. Cal dir que la sessió va ser seguida per uns dos-cents veïns, molts dels quals duien una enganxina que deia “Prou d’abusos”.

A continuació els portaveus de l’oposició van dir que “considerem inadmissible que una persona pugui ser regidor de l’ajuntament quan està embargat per no pagar els impostos al mateix municipi, a més això és causa d’inelegitibilitat de càrrec electe”, van recordar Agnès Ferré i Ramon Rovira qui va demanar la regidora que si estava al corrent de pagament ho fes allà mateix. Llavors Pilar Verdún va mostrar un document pel qual es certifica que actualment no té cap deute tributari. Verdún va explicar que tot l’enrenou va venir per què ella tenia un patrimoni al 50% amb una persona de la qual ja està separada, “llavors tots els tributs mel’s van carregar a mí, jo no he de pagar la contribució d’una persona amb la que ja no tinc res a veure, jo no dec diners a ningú i ho puc demostrar”.

Acusacions
Va ser llavors quan des de l’equip de govern es va aplicar l’efecte ‘boomerang’ ja que l’alcalde Josep Maria Puigibet, després de dir que “és una vergonya que es sol.liciti un ple per parlar d’aquest tema, la senyora Pilar Verdún té tots els deubtes liquidats, cosa que tothom no pot dir el mateix” i llavors va atacar al regidor Josep Maria Català (CiU) d’ocupar una finca des de fa tres anys i no pagar ni l’IBI ni la brossa. Català va defensar-se dient que encara no té la cèl.lula de primera ocupació i l’alcalde li va preguntar si el regidor era un ‘okupa’.
El ple que va durar gairebé tres hores, també va desestimar per majoria els altres quatre punts de l’ordre del dia sol.licitats per l’oposició:  canvi d’hores de les sessions de ple, aprovar els tràmits administratius necessaris per fer la recepció del serveis de la urbanització ‘El Papagai’, resodre peticions de l’oposició en altres plens i que els membres de l’equip de govern aportin el 10% dels seus sous a l’AMPA de l’escola.

També et pot interessar

Comentaris