Publicat l’informe de sostenibilitat i l’avanç del Pla Director del Logis

31/07/2009 - 10:40h

El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat va publicar, ahir dijous, l’informe de sostenibilitat ambiental i l’avanç del pla director d’infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès, és a dir, el document que preveu la construcció del polígon del Logis Penedès entre els municipis de Banyeres, l’Arboç i Sant Jaume dels Domenys. El termini per presentar al·legacions acabarà el proper dia 1 d’octubre. La Generalitat ha informat que aquest informe de sostenibilitat i l’avanç de l’esmentat pla director es tracta del tràmit ambiental previ a l’aprovació inicial del propi Pla director, que podria realitzar-se cap a finals d’any.
En relació al vincle de l’informe de sostenibilitat i l’esmentat avanç amb el futur Logis Penedès, el delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Tarragona, Xavier Sabaté, va afirmar ahir mateix que precisament aquest és “un pas molt important per la materialització del Logis”, que ja “està en un punt de no-retorn”.
Més llocs de treball
El delegat de la Generalitat va destacar també que “es crearan més llocs de treball dels previstos inicialment”, que s’havien xifrat en uns tres mil, segons diversos sectors defensors del projecte del Logis, i Xavier Sabaté també va assegurar ahir, en un comunicat de premsa, que el centre logístic previst per a l’interior de la comarca del Baix Penedès “contribuirà de manera decisiva en el desenvolupament econòmic de Baix Penedès, la comarca del Camp de Tarragona on l’atur ha crescut més en els últims mesos”.
Així mateix, Sabaté es va mostrar convençut que la nova infraestructura logística “augmentarà la competitivitat del territori, atraurà noves inversions i, en definitiva, donarà més oportunitats laborals”. D’altra banda, el delegat de la Generalitat a Tarragona va explicar que el centre logístic previst pel govern català serà “respectuós amb el medi ambient, amb el valor afegit de la innovació i la investigació relacionada”.
La proposta d’ordenació de l’Avanç de Pla Director del Logis Penedès feta pública ahir preveu que el conjunt del centre logístic sigui de 169,9 hectàrees (ha). Així mateix, el Pla Director aposta per establir una àrea de protecció ambiental i paisatgística del connector biològic de la Riera de Marmellar i del Turó de Papiol, d’una superfície de 114,75 ha. I també preveu una zona verda de protecció del nucli urbà de Banyeres del Penedès, en aquest cas amb una superfície de 10 hectàrees.
En relació amb propostes anteriors, es manté una superfície similar per a activitat econòmica prevista al Logis Penedès i s’amplien substancialment les zones verdes i de protecció ambiental, així com els equipaments d’abast local i territorial, segons es va destacar ahir des de la Generalitat.
El pla també aposta per un nou accés a l’autopista AP-7 a l’altura de Banyeres del Penedès i per una carretera de connexió d’aquesta autopista amb la futura autovia A-7, que canalitzarà tots els vehicles de la zona logística i empresarial i evitarà que passin pels nuclis urbans i les carreteres existents.
El Pla Director, a més, dimensionarà les infraestructures per una previsió de 5.681 nous llocs de treball.

També et pot interessar

Comentaris