La pianista Maria Joao Pires desplegarà dilluns tot el seu art al Vendrell

31/07/2009 - 07:50h

Maria João Pires és una de les pianistes més prestigioses i actuarà al Vendrell amb el violoncel·lista Pavel Gomziakov. Serà dilluns a dos quarts d’onze de la nit en el marc del Festival Internacional de Música Pau Casals.La seva primera actuació en públic va tenir lloc l’any 1948. Va estudiar a Portugal amb Campos Coelho i Francine Benoit i, més tard, a Alemanya, amb Rosl Schmidt i Karl Engel. Durant quinze anys va enregistrar per al segell Erato i durant quinze anys més, per a Deutsche Grammophon.A la dècada dels setanta, Maria João Pires es va consagrar en una reflexió sobre la influència de l’art en la vida, la comunitat i l’escola, i va intentar desenvolupar nous mitjans per fer efectiva socialment una nova pedagogia fruit d’aquesta reflexió. El 1999 va crear un centre per a l’estudi de les arts a Belgais. Actualment, ha estès la divulgació de la filosofia i la pedagogia de Belgais a Bahia (Brasil). L’any 2005 va crear Art Impressions, un grup experimental de teatre, dansa i música amb el qual ha produït dos projectes: Transmissions i, l’any 2007, Schubertiade.

D’altra banda, demà dissabte a dos quarts d’onze es farà el concert de d’un dels millors violoncel·listes d’Europa, el suís Wen-Sinn Yang. IEl concert es farà juntament amb l’Orquestra Camerata XXI, que dirigeix Tobias Gossmann (director musical).
El públic del Festival Internacional de Música Pau Casals ha pogut anar seguint el camí de l’Orquestra Camerata XXI, una orquestra pròpia de les comarques tarragonines, que musicalment ha anat pujant de nivell, fet que ho confirma la recent gira que han fet al Japó. L’any 2003 es presenta públicament l’Orquestra Camerata XXI, de caràcter professional i estable. L’orquestra, sota la batuta de Tobias Gossman, ha actuat a diverses poblacions de Catalunya i, des de l’any de la seva constitució, està present al Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell. Dins del seu repertori, cal destacar les interpretacions de les simfonies de Mozart, Haydn, Schubert i Beethoven. Cal destacar també les produccions d’El messies de Händel, el Rèquiem de W. A. Mozart, i el Magnificat i l’Oratori de Nadal amb el Cor Ciutat de Tarragona, sota la direcció de Josep Prats i Tobias Gosmann.
El violoncel·lista Wen-Sinn Yang va néixer a Berna (Suïssa) l’any 1965. Després d’estudiar amb Claude Starck a Zuric i amb Wolfgang Boettcher a Berlín, Yang va completar els seus estudis amb Janos Starker i David Geringas. Als 24 anys va arribar a ser el primer violoncel de la Bavarian Radio Symphony Orchestra.
Al programa del concert que oferiran hi trobem la Simfonia núm. 12, de Carles Baguer; la Simfonia núm. 103 “Redoblament de timbal”, de Josep Haydn, i el Concert per a violoncel i orquestra núm. 2, de Josep Haydn.
 

També et pot interessar

Comentaris