Els Castellers de Vilafranca tornen a topar amb la torre de nou a Mataró

26/07/2009 - 20:25h

Els Castellers de Vilafranca no van poder completar diumenge el programa previst per a la seva primera gran cita de la temporada per la festa major de Mataró en ensopegar amb la torre de nou amb folre i manilles, que va quedar en intent, i en només carregar el tres de nou, que ha cedit a la baixada. Els vilfranquins arribaven a Mataró amb la intenció de plantar-hi el primer castell de gamma extra de l’any, la torre de nou amb folre i manilles. Però tal i com va passar l’any passat, els verds es van ennuegar una altra vegada amb aquesta estructura i abans d’encavalcar-se l’enxaneta, es va desplomar. Això va passar en segona ronda, després de descarregar el quatre de nou amb folre. Després de la caiguda i per asserenar els ànims, els de David Miret van completar la torre de vuit folrada per finalitzar amb el tres de nou amb folre, que tot i estar més reforçat que en intents anteriors es va acabar desmanegant un cop carregat. Les caigudes van passar, aquesta vegada sí, factura i en la tanda de pilars, els Castellers de Vilafranca es van haver de conformar amb un vano de cinc, descartant el pilar de set folrat.

En la mateixa diada també es va poder veure el primer castell de nou dels amfitrions, Capgrossos de Mataró, que van descarregar el seu primer tres de nou de l’any, mentre que l’intent de quatre de nou folrat es va haver de desmuntar. Per acabar van encarar el quatre de vuit amb l’agulla, que amb les bases del Concurs a la mà, cal considerar-lo intent desmuntat perquè l’enxaneta es va agafar a l’aixecador abans que els segons del quatre es deixessin anar.
De la seva banda, la Jove de Tarragona també va carregar el seu primer castell de nou d’enguany, un tres amb folre. Tot i la caiguda, els tarragonins no es van arronsar i van clavar un cinc de vuit per acabar amb un quatre de vuit.
D’altra banda, també s’ha conegut que dijous passat el representant dels Castellers de Vilafranca a la junta de la Coordinadora de Colles, Ernest Giralt, va presentar la seva dimissió. Aquesta decisió la va prendre després dels darrers episodis de desavinences entre la junta i el representant vilafranquí a conseqüència de la decisió dels verds de presentar esmenes a l’esborrany dels nous estatuts de l’ens. El membre de la junta dels Castellers de Vilafranca, Xavier Escribà, serà el seu substitut a partir del mes de setembre, quan es farà efectiu el relleu.

També et pot interessar

Comentaris