Els Castellers de Vilafranca buscaran un cop d’efecte a les Santes de Mataró

22/07/2009 - 07:19h

“L’actuació de diumenge a Mataró és una prova de foc amb vista al tres de deu”. Ho diu David Miret, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, que sap que de la diada de les Santes en depèn bona part de la moral, confiança i crèdit de la colla fins arribar a la gran cita de Sant Fèlix.
Els verds es desplaçaran diumenge a una “plaça amiga” a la que li volen regalar tres castells de nou i un pilar folrat, el de set. La intenció, segons Miret, és sortir de tres de nou amb folre amb una alineació en la que no es preveuen sorpreses ni canvis. Miret aposta aquesta vegada per un tres de nou més a l’estil del de Ribes, “el millor que hem fet”. Després de la caiguda en la descarregada diumenge passat a Calafell, ara cal recuperar la confiança amb el tres i reforçar el pis de quints. Amb tot, el cap de colla assegura que la caiguda de diumenge no ha condicionat gens ni els castellers ni el programa.

Si s’aconsegueix el repertori previst, ja s’arribaria molt més lluny que l’any passat, quan els verds van tenir un dia negre a Mataró a causa de l’ensopegada amb el quatre de nou amb folre i agulla i la torre de nou amb folre i manilles.
En segona ronda, doncs, previsiblement hi haurà lloc per al primer gamma extra de l’any, un castell que s’ha anat treballant intensament les darreres setmanes i al que sembla tenen les mides ben preses. Si s’assoleix, els verds sumaran el seu gamma extra descarregat número cent de la seva història. Fins al dia d’avui, els vilafranquins han descarregat 43 torres de nou amb folre i manilles. La primera torre data de la diada de Sant Fèlix del 1995.
El quatre de nou amb folre serà el castell que tancarà les rondes abans del pilar de set folrat.
L’actuació és a les dotze del migdia junt amb els Capgrossos de Mataró i la Jove Xiquets de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris